Inici BENICARLÓ Benicarló intensifica la lluïta contra la violència de gènere

Benicarló intensifica la lluïta contra la violència de gènere

441

Els agents que participen en la intervenció davant un cas de violència de gènere s’han reunit per tal d’avaluar la situació i unificar i coordinar esforços amb l’objectiu de millorar l’eficàcia contra la violència de gènere. Actualment, s’està treballant en els 48 casos d’aquest tipus de violència que es troben actius a Benicarló.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, la regidora de Benestar Social, Marta Escudero, el regidor de Seguretat, Ximo Bueno, i la cap de la Unitat contra la Violència sobre la Dona de subdelegació de Govern de Castelló, Paloma Sánchez, han participat en la reunió que ha tingut lloc entre tots els agents que intervenen davant un cas de violència de gènere: la Policia Local, la Guàrdia Civil, els professionals de l’Àrea de Serveis Socials, el Centre Dona 24 hores, el Centre de Salut de Benicarló, l’Oficina d’Atenció al Delicte, l’Oficina d’Atenció a la Víctima, la Xarxa de Punts de Trobada familiars i la Direcció Territorial d’Igualtat.

La reunió de coordinació s’emmarca dins de les funcions del protocol Viogen que té signat l’Ajuntament de Benicarló, i és fonamental per a assegurar l’efectivitat de les mesures i garantir una millor atenció a les víctimes. En concret, la metodologia d’aquest protocol consta d’un estudi que valora el nivell de risc, la vulnerabilitat de les víctimes i l’evolució del risc que afronten. En funció d’aquests paràmetres es treballa la gestió de la seguretat de les víctimes i les mesures integrals de reinserció de les dones i els menors afectats.

A banda del seguiment i coordinació dels 48 casos de violència de gènere que es troben actius a Benicarló, durant la reunió també s’han tractat les noves formes d’assetjament i violència de gènere a través d’Internet i de les xarxes socials. En aquests canals, la joventut troba uns mitjans a través dels quals exercir un control sobre les seues parelles que pot desembocar en violència de gènere en cas de persistir i agreujar-se.

A més, durant la reunió també s’ha debatut sobre la situació en la qual es troben els fills i filles de les víctimes i la necessitat d’estudiar i augmentar els recursos necessaris per a la seua atenció i acompanyament, ja que els menors també són víctimes de la violència que han patit les seues mares.

Aquestes reunions de coordinació i el compliment del protocol Viogen formen part de tot el conjunt de mesures iniciades des de l’Ajuntament de Benicarló per combatre la violència masclista en totes les seues formes.

Article anteriorLa xerrada d’Addictes al Barça
Article següent(Avanç) 5K Vinaròs