Inici BENICARLÓ Benicarló i Vinaròs integraran un laboratori social

Benicarló i Vinaròs integraran un laboratori social

678

L’àrea urbana formada per Benicarló i Vinaròs ha estat seleccionada per la Generalitat Valenciana per a desenvolupar un laboratori social, una iniciativa que pretén servir de base per a transformar els serveis socials i impulsar polítiques adaptades a la realitat. Aquest serà un dels tres laboratoris que que es posaran en marxa a tota la Comunitat Valenciana.

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha impulsat la posada en marxa d’un laboratori social en l’àrea formada per Benicarló i Vinaròs per tal de racionalitzar la política social i crear un nou model de serveis socials que s’adapte a les necessitats i a la realitat de les persones. Així ho han explicat l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i la regidora de Benestar Social, Marta Escudero, que ahir van assistir, juntament amb l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, a una reunió informativa a Castelló convocats pel delegat del Consell per al Model Social Valencià, Francesc Xavier Uceda, i la directora territorial d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Carmen Fenollosa.

El projecte, que comptarà amb la participació activa de la Universitat Jaume I, naix de la voluntat de transformar els serveis socials actuals en un model estructurat, sòlid i efectiu que permeta construir espais d’investigació, formació i innovació i avaluar polítiques i recursos que es puguen aplicar al territori.

El de Benicarló i Vinaròs serà un dels tres laboratoris socials que es posaran en marxa a tota la Comunitat Valenciana, un a cadascuna de les demarcacions provincials.

En les properes setmanes, es firmarà el conveni per a posar en marxa aquest projecte, que serà un dels pilars de la Llei de serveis socials inclusius impulsada per la Generalitat