Inici BENICARLÓ Benicarló fomentarà la innovació i la creativitat dels joves talents audiovisuals

Benicarló fomentarà la innovació i la creativitat dels joves talents audiovisuals

155

Del 22 al 31 d’octubre tindrà lloc l’Undead Creation Festival, una trobada al voltant de la creació artística que inclourà projeccions audiovisuals, instal·lacions artístiques, actuacions en viu, visites guiades, conferències i tallers. El projecte està coorganitzat per l’Ajuntament i compta amb el suport a la Diputació i l’Institut Valencià de Cultura.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, la diputada de Cultura, Ruth Sanz, el regidor de Cultura, Pedro Manchón, i el cineasta Andrea Segarra han presentat avui la primera edició de l’Undead Creation Festival, un projecte de l’associació Cinema Creation i l’Ajuntament de Benicarló per a fomentar la creativitat, la innovació i la participació dels joves creadors audiovisuals.

El festival, que té el suport de la Diputació de Castelló i l’Institut Valencià de Cultura, es durà a terme del 22 al 31 d’octubre al Magatzem de la Mar i convertirà Benicarló en un centre de creació audiovisual a través del Play Paradise, unes jornades cinematogràfiques de formació i creació per a joves professionals del sector audiovisual valencià.

A més, també hi haurà instal·lacions artístiques, actuacions en viu, visites guiades, conferències, tallers i projeccions audiovisuals, on es podran vore les últimes creacions de cineastes locals com Daniel Fibla, Àlex Brau, Jesús Maestro, David Curto o Marta Romero, entre d’altres.

L’alcaldessa s’ha mostrat satisfeta de poder acollir a Benicarló «un nou projecte cultural d’aquesta envergadura, que juntament amb els Premis Literaris, la futura Biblioteca o el Mucbe, fan de la cultura el buc insígnia de Benicarló».

Xaro Miralles ha remarcat que l’Undead Creation Festival és important «perquè és un projecte que implica la joventut, des del punt de vista de la creació però també de l’ocupació i l’emprenedoria». Miralles ha assegurat que «estic convençuda que avui posem la llavor d’una iniciativa que en els pròxims anys anirà creixent i consolidant-se».

Per la seua banda, la diputada de Cultura ha subratllat que «per a la Diputació és fonamental donar suport no només a projectes consolidats, sinó també a projectes nous que ens ajuden a donar una nova visió de les arts i que, a més, suposen un ajuda per als joves».

Per al regidor de Cultura, aquest festival de les arts visuals «és la quarta pota que ens faltava per a completar la capitalitat cultural de Benicarló, després dels Premis Literaris, el Mucbe i la programació teatral». Pedro Manchón ha fet referència també als creadors benicarlandos que «que estan en continua evolució i que també trobaran el seu espai en aquest ».

Per al creador del festival, Andrea Segarra, membre de l’associació Cinema Creation, «estem convençuts que l’Undead Creation Festival ens ajudarà no només a fomentar la creació multidisciplinar, sinó també l’ocupació laboral dels joves creadors artístics i la formació en el sector de les arts visuals». «L’objectiu —ha apuntat Segarra— és generar un espai d’encontre segur i lliure de censura, exhibint creacions que advoquen per la defensa dels drets humans, que lluiten contra qualsevol tipus de discriminació i que impulse, en definitiva, la millora de la societat a través de la cultura i l’art».

Les activitats de l’Undead Creation Festival tindran lloc al Magatzem de la Mar, amb entrada lliure fins a completar aforament i respectant totes les mesures d’higiene i seguretat.

Article anteriorComença un nou curs de la Universitat per a majors de la UJI
Article següent31a festa de la sega de l’arròs (1)