Inici BENICARLÓ Benicarló fomenta l’ocupabilitat entre la joventut desocupada

Benicarló fomenta l’ocupabilitat entre la joventut desocupada

490

L’Ajuntament de Benicarló ha programat, al llarg dels mesos de febrer i març, dos cursos i una conferència-taller per donar eines a la joventut desocupada. Les inscripcions estan obertes fins al 7 de febrer.

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Benicarló, a través del Centre d’Assessorament i Informació Juvenil (CIAJ), i subvencionat per la Federació Espanyola d’Universitats Populars (FEUP), ha preparat un programa d’Inserció Sociolaboral Juvenil, que es durà a terme al llarg dels mesos de febrer i de març, tal i com ha anunciat la regidora de Joventut, Susana Pérez. En aquest sentit, Pérez ha assegurat que «les administracions hem d’ajudar als joves a construir el seu propi projecte de vida».

Les activitats estan dirigides a joves d’entre 16 i 30 anys, especialment als que estiguen cursant batxillerat o cicles formatius, que participen en el programa de Garantia Juvenil o que hagen finalitzat els estudis universitaris. A més, també s’inclouen joves desocupats o que vulguen millorar la seua situació laboral. L’objectiu principal del programa és donar eines a la joventut i orientar-la en el desenvolupament de l’ocupabilitat, a través de la guia individualitzada i de l’autoconeixement dels participants.

Pel que fa a les activitats emmarcades dins del programa, es troba el curs «Construïm el projecte de vida que volem. Itineraris d’orientació i assessorament juvenil en l’àmbit laboral» (12 hores), que es durà a terme del 8 al 22 de febrer, i el curs «Nous aprenentatges, hàbits laborals, iniciativa i autonomia en la cerca activa d’ocupació» (12 hores), que s’ha programat de l’1 al 22 de març. Els dos cursos s’impartiran els dijous al CIAJ en horari de 16.00 a 20.00 hores.

A més, el 17 de febrer, de 10.00 a 13.00 hores, es durà a terme la conferència-taller «La cerca d’ocupació en diferents camps i quines sortides professionals hi ha» al Saló d’actes de Caixa Benicarló, en la qual un grup de joves explicarà la seua experiència professional i personal per crear el seu propi negoci, a banda de dinamitzar el taller i donar alguns possibles itineraris professionals.

Respecte de les inscripcions, es poden realitzar fins el 7 de febrer, dia abans de començar els cursos, a través d’Internet (www.ciajbenicarlo.com) o de manera presencial al CIAJ, els dijous i divendres de 16.00 a 20.00 hores.

Article anterior(Mega Galería) Inauguración del recinto e imposición de corbatines
Article següent(Mega Galería) Gala de Reinas, Carnaval de Vinaròs 2018