Inici BENICARLÓ Benicarló firma un conveni amb l’AVL per a fomentar l’ús del valencià

Benicarló firma un conveni amb l’AVL per a fomentar l’ús del valencià

346

L’Ajuntament de Benicarló i l’AVL han signat un conveni que potenciarà l’ús social del valencià al municipi. L’acord firmat possibilitarà que l’Ajuntament puga accedir a les subvencions de l’AVL a partir del 2019.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, han firmat avui a l’Ajuntament un conveni de col·laboració per a realitzar actuacions de promoció del valencià i per a potenciar la col·laboració institucional durant els pròxims quatre anys, segons el text de l’acord.

La firma del conveni, que té per objecte promoure el coneixement i l’ús del valencià a Benicarló, compromet a l’Ajuntament a vetlar, potenciar i impulsar la toponímia local, la comunicació i la promoció del valencià, tant en l’àmbit intern del consistori com en tot el terme, tal com queda reflectit en el text del document.

Així, l’Ajuntament potenciarà la senyalització en valencià dels carrers i la toponímia local, incorporarà el nom de les noves vies urbanes al nomenclàtor oficial, enllaçarà el web municipal a la pàgina de l’AVL, mantindrà l’oficina de promoció lingüística, augmentarà la programació cultural en valencià i atendrà la formació dels funcionaris en la llengua pròpia.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, per la seua part, s’obliga a col·laborar amb l’Ajuntament en matèries com l’assessorament lingüístic, toponímic i fester, la donació de fons per a proveir les biblioteques, posar la programació cultural pròpia a disposició de la corporació i dels centres d’ensenyament i, finalment, incloure Benicarló en les línies de subvenció de l’ens.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Benicarló podrà accedir a les subvencions de l’AVL a partir de l’exercici del 2019, com ho fan aquells municipis que ja han firmat un conveni amb la institució normativa: Alcoi, Alzira, Borriana, Dénia, Elx, Gandia, Vila-real i Vinaròs. L’import màxim d’aquesta subvenció serà de 3.000 euros.

L’alcaldessa de Benicarló ha assegurat que «aquest acord enfortirà les nostres relacions en matèria d’assessorament, promoció lingüística» i ha afegit que «garanteix la participació de l’AVL en els Premis Literaris Ciutat de Benicarló». També ha volgut agrair la presència del president de l’Acadèmia a Benicarló per signar el conveni i en nom de tots els membres de la corporació municipal li ha traslladat la satisfacció per aquesta col·laboració «perquè estem segurs que serà molt profitosa per al present i futur de la nostra llengua al nostre municipi.»

D’altra banda, Ramon Ferrer, president de l’AVL, ha manifestat que “és la nostra obligació sensibilitzar els ajuntaments en la necessitat de potenciar l’ús social de la llengua entre els ciutadans. Només així garantirem la pervivència del valencià. L’Ajuntament de Benicarló és sensible en aquesta matèria i des de l’Acadèmia volem agrair el treball de la corporació i de l’alcaldessa”.

Article anteriorPresentació del III Trail Càlig
Article següentPeñíscola presenta su casa Andalucía