Inici BENICARLÓ (Benicarló) Es presenta la 5ena Volta a Peu per la Igualtat (Volta...

(Benicarló) Es presenta la 5ena Volta a Peu per la Igualtat (Volta a Peu de la Dona)

749

La cinquena edició de la que fins ara es coneixia com a Volta a Peu de la Dona, que tindrà lloc diumenge 15 d’abril, pretén reivindicar tant la igualtat com els hàbits saludables. La caminada tindrà cinc quilòmetres de recorregut i s’engloba dins de les activitats programades per l’Ajuntament al voltant del Dia Internacional de la Dona.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha presentat la V edició de la Volta a Peu per la Igualtat, el nou nom que adopta la caminada que fins ara es coneixia com a Volta a Peu de la Dona. L’activitat tindrà lloc diumenge 15 d’abril i repetirà el recorregut de la passada edició. Pel que fa al canvi de nom, la regidora de Benestar Social ha remarcat que «es correspon a una demanda ciutadana, i creiem que molt encertada, perquè quan parlem d’igualtat necessitem la implicació de tota la ciutadania, tant de dones com d’homes». Així, es manté la participació mixta de les dos edicions anteriors, per la qual cosa, a més de dones, també poden inscriure’s homes, xiquets i xiquetes.

Una altra de les novetats de l’acte més multitudinari de tots els emmarcats al voltant del Dia Internacional de la Dona, és que deixa de ser una cursa competitiva i, per tant, surt del Circuit de Curses Populars. Escudero ha reconegut que «hem cregut que era un bon moment per reforçar la vessant reivindicativa i social de l’activitat, per la qual cosa canviem la competició per la convivència». «L’objectiu és el mateix de sempre: promoure la igualtat a través dels hàbits saludables, és a dir, unir l’exercici físic amb el compromís social», ha finalitzat la regidora de Benestar Social.

Pel que fa al recorregut, es repetirà el de la passada edició. Així, la marxa, de cinc quilòmetres, sortirà des de la plaça de la Constitució per a enfilar després l’avinguda de Iecla, Crist de la Mar i la façana marítima de la ciutat fins a arribar a la rotonda de l’avinguda del Papa Luna. Des d’ací, els participants es dirigiran a la Partida Solaes, passeig de Manuel Azaña i la zona portuària. La rambla de Cervera, l’avinguda de Catalunya i el carrer de Pius XII configuren l’últim tram del circuit, que finalitzarà a la plaça de la Constitució, on s’impartirà una classe magistral de cubbà.

Les inscripcions per a participar en la Volta a Peu de la Igualtat es poden formalitzar a través del web www.hj-crono.es fins divendres dia 13 (a un preu de 3 euros, gratuïta per a menors de 12 anys). Les samarretes es podran recollir dissabte 14, de 10.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores, a la Cambra Agrària.