Inici BENICARLÓ Benicarló es prepara per viure els actes centrals de la Festa de...

Benicarló es prepara per viure els actes centrals de la Festa de la Carxofa amb el Mercat Gastronòmic

180

Els dies 27 i 28 de gener, Benicarló viurà una experiència gastronòmica única amb el Mercat Gastronòmic de la Festa de la Carxofa, que ha ampliat l’oferta a dos dies. L’horari d’obertura serà el dissabte d’11.00 a 16.00 i de 18.00 a 00.00 hores i el diumenge d’11.00 a 18.00 hores

Benicarló es prepara per a viure un dels caps de setmana més intensos de l’any. La Festa de la Carxofa estrena enguany nou format i ampliarà l’oferta gastronòmica a tot el cap de setmana. D’una banda amb el Mercat Gastronòmic de la Carxofa i, de l’altra, amb la Fira de Productes Gastronòmics i de Proximitat. Dos esdeveniments que ompliran el centre de la ciutat d’activitats per demostrar, un any més, que la Festa de la Carxofa és un dels grans referents gastronòmics de la Comunitat Valenciana.

Així ho han explicat la regidora de Turisme, Inma Calvet, el regidor d’Arts Escèniques, Carlos Delshorts, i el president de l’associació Benicarló Restauració, Iván Alemán, que han presentat avui la programació dels dies 27 i 28 de gener.

Pel que fa al Mercat Gastronòmic, els estands s’instal·laran al carrer de Ferreres Bretó, on els 15 bars i restaurants que hi participen oferiran, cadascun de manera autònoma, les seues propostes gastronòmiques durant tot el cap de setmana: dissabte d’11.00 a 16.00 i de 18.00 a 00.00 hores i diumenge d’11.00 a 18.00 hores.

En paral·lel a l’oferta gastronòmica, durant tot el cap de setmana també hi haurà demostracions de cocteleria, tast de vins, demostracions de cuina i degustacions d’olis, que posaran en valor el treball dels restauradors i els productes del territori.

Respecte a la Fira de Productes Gastronòmics i de Proximitat, l’horari serà el mateix, i comptarà amb la participació de 37 artesans i productors.

La cultura se suma a la Festa de la Carxofa

Enguany, la cultura també tindrà el seu protagonisme en la Festa de la Carxofa. La Regidoria d’Arts Escèniques ha preparat un seguit d’actuacions durant el cap de setmana amb l’objectiu de dinamitzar el Mercat Gastronòmic i promoure el valor cultural dels artistes locals, de manera que es reforçarà el posicionament cultural de Benicarló.

Agrupacions com l’escola Guzmán Arts Escèniques, que farà la inauguració, l’Orquestra Clàssica de Benicarló, Club Timeless, Dj Toño o els grups Rock’A’delic i Essència Trio, que farà la cloenda, han estat escollits per amenitzar les vesprades a totes les persones que visiten el Mercat, que també tindran a la seua disposició animació infantil per als més menuts.

Tant els regidors Inma Calvet i Carlos Delshorts com el president de Restauració Benicarló han agraït als bars i restaurants participants «la seua implicació» i han destacat que «tot l’esforç que invertim uns i altres durant tants de mesos té la seua recompensa i ens ajuda a créixer com a municipi».