Inici BENICARLÓ Benicarló, el Mercat aposta per etiquetar en valencià els productes

Benicarló, el Mercat aposta per etiquetar en valencià els productes

757

Aquest matí s’ha presentat la campanya «Etiquetar en valencià, senyal de qualitat», que té com a objectiu principal promocionar el valencià en l’àmbit comercial. A més, la campanya serveix per homogeneïtzar la imatge del Mercat Municipal i garantir la informació relativa a l’etiquetatge que exigeix la llei.

El director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, la regidora de Normalització Lingüística, Marta Escudero, i la regidora de Comerç, Rosana Marzá, han presentat aquest matí la campanya «Etiquetar en valencià, senyal de qualitat». Com ha remarcat Escudero, «l’objectiu d’aquesta campanya és promocionar l’ús del valencià entre la ciutadania i, sobretot, en l’àmbit comercial, i quina millor manera de fer-ho que encetant la campanya al Mercat Municipal, el símbol del comerç local per excel·lència a Benicarló».

Trenzano ha destacat que «aquesta campanya va en la mateixa línia que la que hem preparat des de la Direcció General de Política Lingüística per al 2018, adreçada preferentment al sector de la indústria, del comerç i de l’empresa privada». «Espere que la campanya tinga grans èxits i puga estendre’s als comerços de fora del Mercat Municipal, inclús a altres poblacions», ha remarcat Trenzano.

En concret, la campanya se centra en l’etiquetat en valencià dels productes del Mercat Municipal. Per a aconseguir-ho, s’han elaborat, des de Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament, uns expositors de preus que s’han repartit als venedors per tal de retolar el nom dels productes en valencià. A més dels rètols, també s’han entregat glossaris especialitzats per tal que els paradistes puguen consultar els noms correctes dels productes a l’hora d’etiquetar. En aquest sentit Escudero ha destacat que «en tot moment hem prioritzat les variants lèxiques dels productes que s’utilitzen al municipi».

A banda de fomentar la promoció del valencià en l’àmbit comercial, «Etiquetar en valencià, senyal de qualitat» també servirà per homogeneïtzar la imatge del mercat i garantir la informació relativa a l’etiquetatge que exigeix la legislació vigent (nom dels productes, procedència, presentació, preu, etc.).

En aquest sentit, la regidora de Comerç ha afirmat que «per a nosaltres és important cuidar el valencià, perquè és una mostra més d’identitat que connecta perfectament amb el llenguatge de proximitat que treballem des del Mercat Municipal». «Vull agrair la implicació i el treball que han dut a terme tots el paradistes per la bona acollida de la iniciativa i pel treball que han dut a terme en l’adaptació», ha finalitzat Marzá.

En nom dels paradistes del Mercat, la presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat, Cinta Marzá, s’ha mostrat agraïda per la campanya i ha afirmat que «és important que tinguem els productes etiquetats en la nostra llengua».

Trenzano també ha aprofitat la seua visita a Benicarló per anunciar que «durant el mes de juliol la Generalitat Valenciana cedirà a la ciutat un autobús de promoció del valencià, carregat d’activitats per a les persones de totes les edats, no només per als més menuts».

Per tal de difondre la campanya entre la ciutadania i per animar els venedors a utilitzar els materials, s’ha elaborat un vídeo promocional que podeu visualitzar ací.

Article anteriorCàlig acull aquest dissabte la 1ª Etapa del Challenge del Llagostí
Article següentEl Ayuntamiento de Peñíscola, abre un nuevo parque canino