Inici BENICARLÓ Benicarló diu NO a la violència masclista

Benicarló diu NO a la violència masclista

316

La Corporació Municipal ha fet visible el seu rebuig a la violència de gènere amb la lectura conjunta d’un manifest de condemna. A l’acte també ha participat l’alumnat de diversos centres educatius i membres de la societat civil.

L’Ajuntament de Benicarló ha volgut commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones amb la lectura d’un manifest per part de representants dels quatre grups polítics amb representació municipal. L’alcaldessa, Xaro Miralles, en representació del PSPV-PSOE; la segona tinent d’alcalde i regidora de Benestar Social, Marta Escudero, portaveu de Compromís-ERPV; Juan Manuel Cerdá, per part del PP, i Benjamín Martí, portaveu de Ciudadanos, han llegit el document on es posa èmfasi en la necessitat de fer servir tots els recursos per eradicar la violència masclista i s’alerta del fet que «per a poder guanyar aquesta lluita, necessitem l’ajuda de totes i tots i que s’intensifiquen les tasques de formació en els membres de la judicatura i revisen els protocols d’actuació».

El manifest alerta de la vulneració dels drets de la dona, i també d’aquelles desigualtats que la legitimen i la perpetuen. Així, en el document llegit s’ha recollit la voluntat ferma de «fer de la prevenció de les violències masclistes i la desigualtat una política prioritària i transversal. Volem tindre en compte totes les accions que duem a terme des de perspectiva de gènere, com no subvencionar actes en els quals l’entitat organitzadora utilitze el cos de les dones de forma sexista com a reclam publicitari».

Els centres educatius i la ciutadania també s’han volgut sumar a la reivindicació. L’alumnat dels centres d’educació secundària del Joan Coromines, del Ramón Cid, La Salle i del Centre Integrat Públic de Formació Professional, així com representants de la Taula d’Igualtat, han mostrat el seu rebuig a la violència masclista amb discursos contra l’amor romàntic, l’educació en igualtat o la necessitat que les dones que pateixen la vulnerabilitat dels seus drets, trenquen el seu silenci.

Article anteriorL’Estel del Collet presenta el cartell 2018
Article següent7dies actualitat de Vinaròs, 879