Inici BENICARLÓ Benicarló defensarà els seus interessos davant de la futura Llei de la...

Benicarló defensarà els seus interessos davant de la futura Llei de la Costa Valenciana

57

Associacions, tècnics i advocats participen en una jornada per a analitzar i aportar idees que puguen beneficiar la costa de Benicarló en el nou text legal que ultima la Generalitat. Les conclusions es remetran aquesta mateixa setmana a la Conselleria de Medi Ambient

El regidor d’Urbanisme, Juan Pascual Sorlí, ha anunciat que Benicarló defensarà els interessos de la ciutat en la nova Llei de Protecció i Ordenació de la Costa Valenciana que prepara la Conselleria de Medi Ambient. «El nostre objectiu —ha assenyalat Sorlí— és defensar una llei menys restrictiva que el Pativel, que permeta el desenvolupament urbanístic de les partides de Riu, Surrac i Aiguadoliva i que, per tant, ens done possibilitats de determinats usos en aquestes zones».

«Benicarló va eixir seriosament perjudicada amb l’aprovació del Pativel —ha dit Juan Pascual Sorlí—, que impedia la major part d’usos i activitats en una zona d’un quilòmetre des de la costa, perjudicant així les zones de Surrac, Riu i Aiguadoliva». «I ara —ha assegurat el regidor— tenim l’oportunitat de participar del canvi que prepara la Generalitat».

Amb l’objectiu recollir les opinions de la ciutadania sobre la normativa urbanística que regeix la costa i aportar idees per a la nova llei, la Regidoria d’Urbanisme va convocar dijous passat una taula redona que va reunir entitats, representants polítics, tècnics i ciutadans particulars.

«D’aquesta reunió —ha explicat Sorlí—, van resultar diferents aportacions que seran les que l’Ajuntament presentarà aquesta mateixa setmana a la Conselleria de Medi Ambient per a què les tinga en compte a l’hora de fer la redacció definitiva de la nova llei».

Segons ha detallat el regidor, «les observacions van en la línia de permetre activitats econòmiques i urbanístiques en la costa, respectant sempre els 100 metres de protecció, de manera es puga edificar però de manera controlada».

En les aportacions que es presentaran també s’inclourà la petició de protecció de la costa davant de la regressió i la millora dels accessos a les platges de la zona nord.

Juan Pascual Sorlí ha assegurat que «des de l’Ajuntament lluitarem i treballarem per aconseguir una major flexibilitat de la normativa i defensar els interessos de Benicarló en la nova legislació».