Inici BENICARLÓ Benicarló celebrarà el Dia del Llibre amb una intensa programació cultural

Benicarló celebrarà el Dia del Llibre amb una intensa programació cultural

107

 

Exposicions, presentacions de llibres, jocs d’escapada, tallers d’animació a la lectura i contacontes conformen la programació de la Setmana del Llibre. La principal novetat és el projecte ‘Autors a les Aules’, que posarà en contacte l’alumnat de secundària amb els autors i autores dels llibres que han llegit durant el curs

La celebració del Dia del Llibre a Benicarló enguany es concentrarà del 17 al 23 d’abril, amb una intensa programació que inclou presentacions de llibres, jocs d’escapada, tallers d’escriptura i d’animació a la lectura i contacontes, a més de la magnífica exposició ‘Retorn a l’Edén’, de Paco Roca, que es pot visitar al Mucbe fins al 24 de juliol, o una mostra sobre àlbums infantils il·lustrats que s’ha instal·lat a la Biblioteca Manel Garcia Grau.

Per al Dia Internacional del Llibre, el 23 d’abril, es concentraran bona part de les activitats, que inclouran l’actuació del grup de danses la Sotà i una lectura col·lectiva del clàssic ‘El traje nuevo del emperador’, una adaptació del director teatral Josi Ganzenmüller que comptarà amb la participació dels candidats i candidates a l’Alcaldia de Benicarló a les eleccions locals del proper 28 de maig.

Durant tot el matí, les llibreries Grévol, Benicart i Raquel Papers estaran obertes i oferiran descomptes del 10 % en la venda de llibres.

‘Autors a les aules’

Una de les activitats més atractives de la programació serà ‘Autors a les aules’, un projecte de foment de la lectura que posarà en contacte directe l’alumnat dels centres de secundària amb els autors i autores dels llibres que han estat llegint durant el curs, per tal de poder establir un diàleg al voltant dels llibres i també sobre altres temes relacionats amb el fet literari, com ara l’ofici d’escriure, el procés de creació, el món editorial, etc.

Els autors que participaran en aquesta iniciativa de la Regidoria de Serveis Lingüístics són l’escriptora Anna Ballester i l’escriptor Vicent Vila.

Anna Ballester és professora de secundària, contacontes i especialista en literatura infantil i juvenil i és autora de nombrosos llibres, entre d’altres, ‘Maleïda poma’, que ha llegit l’alumnat de 1r d’ESO de l’IES Joan Coromines. Ballester oferirà una xarrada per a tots els alumnes, que podran plantejar a l’autora les curiositats que els ha despertat el llibre. La conversa, que tindrà lloc a l’Auditori Pedro Mercader, estarà oberta al públic general.

L’altre autor és Vicent Vila, escriptor, assessor teatral de la Diputació de València i creador de la companyia Bambalina Titelles. L’alumnat de 1r d’ESO de l’IES Ramón Cid ha llegit la seua particular versió dels ‘Contes de Les mil i una nits’ i podrà conversar amb l’autor sobre els detalls de l’obra. La xarrada tindrà lloc a la sala d’actes del centre en exclusiva per a l’alumnat.

Article anteriorBenicarló viatjarà al municipi agermanat de Ladispoli per a participar en la Sagra del Carciofo Romanesco
Article següentS’obren les inscripcions per a participar en el Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs