Inici BENICARLÓ Benicarló celebrarà el dia de l’Orgull LGTBIQ+

Benicarló celebrarà el dia de l’Orgull LGTBIQ+

355

S’han organitzat xarrades sobre com introduir la mirada LGTBIQ+ a les aules, reflexions sobre la masculinitat i la lectura d’un manifest institucional. La programació es podrà seguir pel canal de YouTube de l’Ajuntament de Benicarló.

Amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+ que es commemora el 28 de juny, la Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives ha preparat per als dies 25 i 26 de juny una àmplia programació que es podrà seguir majoritàriament pel canal de YouTube de l’Ajuntament de Benicarló. «L’actual situació de crisi sanitària en què encara ens trobem, ens ha obligat a repensar el format, però no el fons de la programació, que continua sent el mateix: lluitar pels drets de les persones LGTBIQ+ i donar visibilitat als col·lectius més vulnerables», ha explicat la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá.

La programació s’articula al voltant del programa «Bategant Resistències», un format que ja porta quatre  edicions i que continua fidel al compromís amb l’educació i la cultura LGTBI+. «El que volem—ha dit la regidora — és reivindicar els drets de les persones que se situen en el paraigua de la diversitat sexual-afectiva sense oblidar la realitat social i política que ens envolta».

Enguany, el programa compta amb dues propostes formatives, la primera de la mà d’Ander Fernández (SIDA STUDI) que plantejarà la pregunta «Com introduir la mirada LGTBI a l’aula?» I la segona, per part de Maddalena Bianchini i Daniel Abad, oferirà reflexions sobre la masculinitat en una xarrada-taller oberta a la participació del públic.

En el bloc de reivindicacions, participaran Sabrina Sánchez (Sindicat UNES ALTRES/ICRSE) i Sandra Palomo Guarinos (CASDA), que acostaran la realitat de les treballadores sexuals en el context de la covid19. També hi haurà la lectura d’un manifest institucional davant de l’Ajuntament de Benicarló com a mostra del suport polític cap a les persones LGTBIQ+ en el territori.

En el bloc més cultural, estarà present l’artista i actor benicarlando Borja Segarra i dos dels seus vídeos, «Fucking Amal (Tribute)» i «Fi», que serviran per a compartir les seues perspectives sobre l’impacte i la influència del cinema LGTBIQ+.

La programació tancarà amb un recital poètic basat en «Pèls i llars. Poemari Trans*», de la mà del seu autor, Burno Cimiano, acompanyat per la guitarra de Cris Blasco i interpretat a la llengua de signes catalana per Patricia Eixit.

Article anteriorVinaròs s’adhereix a la campanya contra els mosquits de la Diputació
Article següentActualització Coronavirus: Continuen augmentant lleugerament els infectats però sense defuncions