Inici BENICARLÓ Benicarló celebra un any de la biblioteca inclusiva

Benicarló celebra un any de la biblioteca inclusiva

343

La biblioteca inclusiva de Benicarló completa el seu primer any amb un balanç de 364 llibres prestats. Durant el seu primer any de rodatge s’han incorporat al fons 268 documents i els seus usuaris fan un ús diari dels mitjans tècnics específics.  

La Biblioteca Manel Garcia Grau celebra un any de l’espai inclusiu que es va crear per tal de facilitar l’accés de sectors socials amb necessitats especials als servicis bibliotecaris. En concret, s’han incorporat als fons de la biblioteca inclusiva 268 documents entre llibres prestables, llibres no prestables, préstecs de la fonoteca i de la videoteca tant per a adults com per a públic infantil en diversos llenguatges. El balanç de documents prestats és de 364, l’equivalent a un préstec diari.

Els responsables de la biblioteca expliquen que «es pot considerar que la biblioteca inclusiva ha tingut una magnífica acceptació entre els usuaris de la Biblioteca. L’evidència es troba en la utilització freqüent dels mitjans tècnics que s’han posat a disposició dels ciutadans.» Així, la lupa electrònica que ajuda a la lectura a les persones  amb problemes de visió s’està utilitzant diàriament per més d’un usuari. D’una altra banda, els monitors tàctils que es van instal·lar per tal de millorar l’accés als ordinadors públics també s’estan utilitzant diàriament per una mitjana de 15 persones. 

Article anteriorLa pedra en sec: patrimoni de la Humanitat (Sant Jordi i Vinaròs)
Article següentMercat de Nadal de Benicarló.