Inici BENICARLÓ Benicarló aposta per una programació de Nadal pensada per a tots els...

Benicarló aposta per una programació de Nadal pensada per a tots els públics

254

Música, teatre, l’arribada del Pare Noel o la Cavalcada dels Reis d’Orient conformen un programa que també compta amb la tradicional Sant Silvestre i la Ruta pels Pessebres de la ciutat

Benicarló ja està preparada per a unes festes de Nadal i Reis amb activitats pensades per a un públic eminentment familiar i amb protagonisme per als més menuts de casa. El regidor de Festes, Pedro Manchón, juntament amb la regidora de Comerç, Clara Cid, ha presentat un avançament de tot el que es durà a terme al voltant de la festivitat de Nadal, una programació que ha qualificat d’«extensa, versàtil i molt atractiva».

Manchón ha confirmat que el Nadal combinarà aquells actes més tradicionals, com l’arribada del Pare Noel, la Cavalcada dels Reis d’Orient o els concerts de les corals, amb altres activitats com el concert commemoratiu del centenari de la capella del Crist de la Mar o l’espectacle «Lorca, un viaje de mil lunas».

El regidor ha fet una referència especial a la tornada de l’Estel del Collet, una de les cites més típiques del Nadal a Benicarló que enguany tornarà amb més força que mai el cap de setmana del 17 i 18 de desembre.

Un dels clàssics del Nadal continuarà sent Benicarlàndia, que es durà a terme del 27 al 30 de desembre a la pista annexa del Pavelló Poliesportiu, amb tot d’activitats per als més joves de casa.

També es podrà visitar el pessebre de l’Ajuntament (a partir del 18 de desembre a la capella del Mucbe) i fer la Ruta dels Pessebres (a partir del 26 de desembre).

Un altre dels actes més tradicionals serà la Sant Silvestre, la més antiga de la Comunitat Valenciana; la Nit de Cap d’Any, amb orquestra a la plaça de la Constitució: i, finalment, l’arribada dels Reis d’Orient, que tornarà a tindre el Port com a escenari central.

A més, hi haurà la Pequerecollida solidària de la Penya PerquèSí, que celebrarà ja la novena edició; la Motonoelada, organitzada pel Maestrat Motor Club; l’arribada del Pare Noel i la mare Àgatha, com sempre a càrrec de la Coordinadora de Penyes; i una intensa activitat musical a càrrec de la Coral Polifònica Benicarlanda (que ha programat els recitals per al 17 de desembre) o l’Orquestra Clàssica de Benicarló, que, enguany oferirà el seu concert el 4 de gener.

El regidor ha insistit en què «hem preparat aquesta programació amb tota la il·lusió» i ha agraït el treball «immens» de la Comissió de Festes i la implicació de les entitats socials, culturals i esportives de Benicarló «per a fer del Nadal una festa participativa i oberta a tota la ciutadania».

El programa en paper es podrà recollir a partir de divendres a les 17.00 h al Mucbe i Tourist Info

La Fira de Nadal, diumenge

La regidora de Comerç ha detallat la programació de la Fira de Nadal que tindrà lloc aquest diumenge a la plaça de Sant Bartomeu i el carrer Major de 10.00 a 20.00 hores.

«Més de 30 comerços —ha dit Clara Cid— mostraran la seua oferta en una jornada que servirà per a fomentar el comerç de Benicarló amb motiu de l’arribada del Nadal».

Durant la Fira, es duran a terme tot un seguit de tallers adreçats al públic infantil: de 10.30 a 12.00 hores per a xiquets i xiquetes d’1 a 6 anys; i de 17.30 a 19.00 hores per a xiquets i xiquetes de més de 4 anys.

Paral·lelament, s’han programat activitats com la tradicional xocolatada a càrrec de l’Associació de les Dones Llauradores o una mostra de bonsais a l’Edifici Gòtic a càrrec de l’associació Amics del Bonsai.