Inici BENICARLÓ Benicarló adjudica les obres de regeneració urbana de l’Eix Cívic Central

Benicarló adjudica les obres de regeneració urbana de l’Eix Cívic Central

261

Els treballs s’executaran per 2,1 milions euros i suposaran la transformació de la zona centre de Benicarló convertint-la en un espai més amable, més sostenible i més accessible

L’Ajuntament de Benicarló ha adjudicat a l’empresa Urbamed Projects SL les obres de regeneració urbana i ambiental de l’Eix Cívic Central, un projecte que transformarà la zona centre de Benicarló en un espai més amable, més sostenible i més accessible.

El projecte inclou l’ampliació d’espais per a vianants, la plantació d’arbres que milloren la imatge i l’adequació de noves vies de servei amb trànsit restringit, entre d’altres. A més, també es contempla la millora de l’accessibilitat, la renovació del mobiliari urbà i la implantació d’enllumenat  sostenible, a més de noves zones de bancs i umbracles.

Paral·lelament a la regeneració de l’espai en superfície, el projecte també preveu una partida de més de 500.000 euros per a la renovació de tot el clavegueram dels carrers de Sant Francesc i Ferreres Bretó, amb la qual cosa es donarà solució als problemes de canalització d’aigües en aquesta zona.

El que s’ha adjudicat ara és el lot 1 del projecte, corresponent a les actuacions prèvies i la pavimentació, per un import de 2.098.658,5 euros. El lot 2, corresponent als acabats i l’equipament urbà, valorat en 76.351,94 euros, ha quedat desert i tornarà a sortir a licitació pròximament.

El projecte de l’Eix Cívic Central està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) i haurà d’estar executat abans de finalitzar el 2023.

Article anteriorL’Ajuntament de Peníscola aconsegueix 1,7 milions per a millorar l’entorn comercial del seu nucli antic
Article següentPeníscola arranca aquest cap de setmana la programació de sant Antoni