Inici BENICARLÓ Benicarló adapta dues platges per a mascotes

Benicarló adapta dues platges per a mascotes

839

La ciutat ja compta amb dos platges destinades a poder anar-hi amb mascotes, una a la zona d’Aiguadoliva i l’altra a la desembocadura del Barranquet. Aquests espais es troben subjectes a una normativa reguladora especial que en marca l’ús i el manteniment.

La regidora de Turisme, Rosana Marzá, i el regidor de Medi Ambient, Ximo Bueno, han visitat les dos platges per a animals domèstics que s’han habilitat a Benicarló: la d’Aiguadoliva, una platja de pedres d’uns 100 metres i més allunyada del centre de la ciutat, i la de la desembocadura del Barranquet, una zona d’arena d’entre 200 i 300 metres més propera al centre urbà.

Marzá s’ha mostrat satisfeta perquè Benicarló compte amb aquests dos nous espais i ha destacat que «gràcies a què les zones triades no es trobaven massificades de gent, eren un lloc ideal per a instal·lar aquest tipus de platja». Marzá ha remarcat que «habilitar aquests espais respon a una demanda ciutadana i, com que a les platges amb banderes blaves està prohibit anar amb animals, hem buscat unes altres ubicacions».

Per la seua banda, Bueno ha recordat que «érem conscients de la demanda d’aquestes platges, però abans de poder habilitar-les vam haver de posar en marxa la normativa reguladora». El regidor de Medi Ambienta ha remarcat que «aquestes platges no són d’ús exclusiu per a animals domèstics, per la qual cosa els propietaris dels animals han de ser curosos i respectar la gent que no va amb animals però que també té dret a utilitzar aquestes platges».

Tant la platja d’Aiguadoliva com la del Barranquet estan subjectes a una normativa regulada que les diferencia de les platges que no estan habilitades per a mascotes. En concret, aquests espais requereixen d’un tractament especial, per la qual cosa contenen papereres per a recollir els excrements dels animals i un servei de neteja específic, que intensificarà el seu treball durant l’època estival. A més, a les dos platges també es poden llegir els rètols amb la normativa d’ús i manteniment.