Inici BENICARLÓ Benicarló activa un Pla d’Ús de Platges Segures per a garantir la...

Benicarló activa un Pla d’Ús de Platges Segures per a garantir la higiene i el distanciament

331

30/05/2020

La setmana que ve s’anunciarà el dia de l’obertura oficial de les platges. Durant els pròxims dies s’instal·larà la cartelleria informativa i s’activaran les mesures d’higiene i distanciament social per a garantir la seguretat de tots els usuaris.

L’Ajuntament de Benicarló està treballant a destall per a ultimar tots els detalls per a l’obertura de les seues les platges coincidint amb l’inici de la Fase 2 de desescalada. Ara per ara, els esforços se centren en complir amb totes les normes de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries i en senyalitzar cadascuna de les platges per tal de garantir al 100% les mesures dictades pel Ministeri de Sanitat i les recomanacions incloses en la Guia de Platges Segures de Turisme Comunitat Valenciana que es va donar a conéixer el passat dimarts.

Per a adoptar aquest conjunt de mesures, la Regidoria de Turisme ha activat el Pla d’Ús de Platges Segures, que supervisarà l’Òrgan Gestor de Platges i que servirà per a coordinar totes i cadascuna de les actuacions que s’hagen d’anar implementant, no només de cara a l’obertura inicial de les platges sinó amb vistes a tota la temporada estival i a l’adaptació de la normativa en funció de les fases de desescalada que es vagen assolint.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha constatat que «ara per ara, la nostra obsessió és garantir la seguretat dels banyistes» i ha afegit que «la setmana que ve anunciarem la data oficial de l’obertura». «Mentrestant –ha dit– treballem nit i dia per a tindre-ho tot a punt».

D’acord amb la Guia de Platges Segures de la Generalitat, el Pla d’Ús de Platges Segures inclou un doble accés a les platges, un d’entrada i un altre de sortida, que estaran perfectament senyalitzats, a més d’un horari d’obertura i tancament que s’anunciarà els pròxims dies. També estableix que la distància mínima entre les tovalloles haurà de ser de mínim 2 metres, mentre que la distància mínima entre els eixos dels para-sols serà de 4 metres.

Una de les mesures més importants per a garantir la seguretat serà el distanciament social, que es controlarà a través del personal de salvament i socorrisme i també a través d’un servei de megafonia que periòdicament anirà recordant als usuaris l’obligatorietat de complir les normes. També s’informarà a través de la megafonia de la prohibició d’accedir a les platges quan l’aforament estiga complet.

Pel que fa a la primera línia, caldrà deixar una franja de 6 metres des de la vora de la mar com a ús exclusiu de zona de passeig i on estaran prohibits els jocs. Les dutxes estaran tancades i l’ús dels rentapeus, de moment, quedarà restringit.

L’accés a les zones esportives i d’oci infantil estarà prohibit i en els propers dies s’instal·laran papereres a les sortides de les platges per a dipositar les mascaretes. Per al bany de persones amb discapacitat, serà necessari demanar cita prèvia per correu electrònic.

Tota aquesta informació es recordarà a través de cartells informatius que es col·locaran al llarg de les platges, especialment en els punts d’entrada, i estarà permanentment actualitzada a la pàgina web de l’Ajuntament i les xarxes socials, tant de l’Ajuntament com de la Regidoria de Turisme.

La regidora de Turisme, Isabel Cardona, ha insistit en la «responsabilitat individual i el sentit comú». «És important –ha dit– que cada persona es faça responsable i adopte mesures d’autoprotecció tal i com ho han estat fent fins ara». La regidora també ha recordat que «una bona manera d’evitar la massificació en les platges urbanes és visitar i descobrir les magnífiques platges naturals que tenim a la zona nord de la ciutat», en referència a les platges d’Aiguadoliva, Fondalet o Surrac, «on és més fàcil complir amb les mesures de distanciament social».

Isabel Cardona ha assenyalat que «el comportament de la ciutadania de Benicarló durant tot el confinament ha estat exemplar i estem segurs i convençuts que aquest comportament continuarà en la Fase 2 que començarem dilluns».

Imatge: Pixabay / Vikipèdia