Inici BENICARLÓ Benicarló activa el Pla d’Emergència d’Inundacions

Benicarló activa el Pla d’Emergència d’Inundacions

416

En cas de pluges fortes es tancaran al trànsit rodat els camins que travessen les dos rambles i es desallotjarà la zona d’autocaravanes. Policia Local vigila les zones inundables i controla a través de sensors els nivells d’aigua en els passos subterranis.

Després que el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat haja establit la situació de preemergència per pluja nivell roig en l’interior nord i litoral nord de la província de Castelló, l’Ajuntament de Benicarló ha activat el Pla Local d’Emergència d’Inundacions, vigent des de 2008, per fer front a les possibles situacions de risc que vinguen derivades de les pluges.
L’alcaldessa, Xaro Miralles, s’ha reunit amb el cap de la Policia Local, Agustín Parra, el regidor d’Obres i Serveis, Ilde Añó, i el cap de la Brigada d’Obres i Serveis, José María Martín, per coordinar les actuacions que es duran a terme durant les properes hores. De moment, la Brigada d’Obres ja ha situat tanques en tots els camins que travessen les dos rambles (la de Cervera i la d’Alcalà) per si s’ha de tancar el pas al trànsit rodat.
A més, s’ha desallotjat la zona habilitada per a autocaravanes a la partida Solaes i s’estan evacuant també la zona de la Mar Xica, on desemboca la rambla de Cervera.
Paral·lelament, les patrulles urbanes i rurals de la Policia Local estan coordinades per a revisar els punts més conflictius del terme municipal i prendre les mesures necessàries en cas de situacions de risc.
En cas de ser necessari, es reunirà el CECOPAL (Centre de Coordinació Municipal), on, a més de l’alcaldia, la Policia Local i la Brigada d’Obres i Serveis, també s’inclouen els bombers i Protecció Civil.
Des de l’Ajuntament, recomanem que seguiu els consells que dóna el  Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat.

Article anteriorBan alcaldía de Vinaròs, ALERTA ROJA PLUTJA
Article següentVinaròs activa el protocol d’inundacions