Inici BENICARLÓ Aviva Benicarló ja evalua als alumnes de Nivell A1 Valencià

Aviva Benicarló ja evalua als alumnes de Nivell A1 Valencià

448

L’alumnat del curs de valencià del nivell A1 de la Universitat Popular s’ha examinat de la prova final de curs. Els alumnes que aproven podran obtindre la certificació oficial del nivell que expedeix la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

Per primera vegada, l’Ajuntament de Benicarló, a través d’Aviva, ha examinat l’alumnat del curs de valencià del nivell A1 de la Universitat Popular, gràcies a l’autorització de la Conselleria d’Educació que atorga a l’Ajuntament la qualitat d’entitat acreditadora. A partir d’ara, els alumnes podran sol·licitar a la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià el títol oficial del nivell A1, que només es pot obtenir a través de les entitats autoritzades per la Conselleria.

El certificat de nivell A1 acredita un domini bàsic d’ús de la llengua, que permet atendre les primeres necessitats comunicatives en situacions quotidianes. A Benicarló, a través de l’oferta educativa de la Universitat Popular, s’imparteix el curs de valencià A1 des de fa anys, també conegut com el curs de valencià per a no valencianoparlants, ja que tradicionalment s’hi han matriculat persones sense coneixements de valencià o amb coneixements molt bàsics que volen iniciar-se en el coneixement de la llengua.

En línies generals, els objectius d’aquest curs són facilitar l’accés al coneixement i a l’ús quotidià del valencià, afavorir la inclusió social i cultural de la població adulta dins de la realitat sociolingüística i historicocultural valenciana i cohesionar cultura, territori i societat.

A banda del nivell A1, la Universitat Popular ofereix cursos on s’imparteix els nivells B1, B2, C1 i C2 de llengua, els continguts dels quals estan adaptats a les directrius del Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües.

Article anteriorUna junta gestora presidirà el Carnaval de Vinaròs
Article següentConcert Primavera de l’Associació Musical Vila de Càlig.