Inici BENICARLÓ (Avanç) Entrevista a l’Associació Betlemística Baix Maestrat

(Avanç) Entrevista a l’Associació Betlemística Baix Maestrat

294

L’Associació Betlemística Baix Maestrat prepara un betlem monumental de Benicarló

Les llums del Nadal il·luminen des del passat divendres els carrers i edificis de Benicarló, els aparadors dels comerços i les finestres de les cases… Mentre, els membres que conformen la secció benicarlanda de l’Associació Betlemística del Baix Maestrat s’afanen en donar els últims detalls a la gran obra que lluirà, a partir del proper 22 de desembre, en la capella de l’antic convent de Sant Francesc, el Mucbe. Hem parlat amb Ximo Sorlí i Mariano Iborra, president  i secretari de la secció de Benicarló de l’entitat, per tal que ens expliquen en què consistirà enguany el betlem que dediquen al poble cadufer.

– Els Nadals estan a tocant, de manera que ja deveu tenir enllestit el betlem que vorem pròximament a la capella del Mucbe, i que pel nivell de detall que observem, haurà costat mesos de treball…

– Ximo: Pràcticament no hem descansat, vam parar gener i una mica de febrer però després, ja vam començar a fer plànols, a preparar la idea, per on continuem i les coses noves que s’han de fer… Enguany, possiblement siga, no sabem si el més gran que s’ha fet a Benicarló, però sí el betlem més gran que ha fet l’Associació aquí. Tindrà quasi 30 metres quadrats i constarà de tres parts: una és el poble amb diferents carrers i cases, l’altra és l’horta i el camp, i l’altra és el Puig, la muntanya emblemàtica de Benicarló i que els benicarlandos volem molt.

– Quins materials empreu per a construir el betlem?

– Mariano: Això ho fem tot amb poriespan (suro blanc), espuma de poliuretà… perquè pesa molt poc i és bo per treballar, i amb què pots fer moltes construccions. Això ens dóna peu per convidar a la gent que, tot i que no faça betlems però li agrade les manualitats, s’apunte a l’Associació, es paguen 10 euros l’any de quota i poden vindre els dies que natros venim i aprendre… Es poden fer moltes coses! I a nosaltres ens ajudaria a créixer com a entitat.

L’entrevista completa aquesta setmana al 7Dies Benicarló

Article anteriorVinaròs participa a Saragossa en la presentació del producte Tour & Kids
Article següentVisita per Iglesuela del Cid