Inici PREMSA VALENCIANA Aprovat el projecte de la carretera d’Ulldecona

Aprovat el projecte de la carretera d’Ulldecona

332

Està comprés entre l’enllaç amb la carretera N-340, que serveix de variant de Vinaròs i Benicarló, i la intersecció d’accés al peatge de l’autopista AP-7.

Compta amb un pressupost de 15,4 milions d’euros.

El Ministeri de Foment ha donat el vistiplau el projecte de Seguretat viària. Ampliació de plataforma i reordenació d’accessos. N-238, p.k. 2+500 al 8+750. Tram: Vinaròs-Enllaç AP-7″, en el terme municipal de Vinaròs.

El tram del projecte presenta un traçat rectilini, amb una calçada de dos carrils de 3,50 m cadascun, sense vorals i en molts trams sense bermes, i amb nombrosos accessos directes en tots dos marges. En l’actualitat uns 8.900 vehicles circulen per aquest tram, sent 1.400 d’ells vehicles pesants, segons aforaments realitzats a la fi de 2018.
L’objecte del projecte és millorar la seguretat viària del tram d’actuació, al mateix temps que permetrà millorar la connexió de l’AP-7 amb la xarxa viària de la comarca del Baix Maestrat, especialment amb la N-340, la CV-11 i la CV-101 d’accés al municipi d’Alcanar.
Aquesta és una nova actuació aprovada de la sèrie d’actuacions previstes per a millorar la connectivitat de l’AP-7 amb la resta de la Xarxa de Carreteres de l’Estat.

Característiques tècniques
El projecte consisteix en l’ampliació de la plataforma existent en la carretera N-238, entre l’enllaç de l’AP-7 i l’enllaç de la N-340 en una longitud d’uns 6,5 quilòmetres, dotant-la de dos carrils de 3,50 m. d’ample, vorals de 1,5 m i bermes de 1,0 m.
Així mateix es realitzarà un control d’accessos mitjançant la construcció en tots dos marges de la carretera de camins de servei que es connectaran amb la N-238 a través dels tres enllaços del tram, permetent suprimir els accessos directes a la N-238 existents.
Està previst realitzar un nou enllaç amb la CV-101 (p.k. 5+500) d’accés a Alcanar i a l’estació de FFCC, i la millora de la intersecció existent amb l’AP-7.
A més, estan previstes 4 estructures, corresponents a l’enllaç citat i a l’encreuament sobre el barranc Barbiguera, i dos passos inferiors sota la carretera per a garantir la continuïtat de les 3 vies pecuàries afectades.
Es completa l’actuació amb la rehabilitació del ferm del tram, senyalització i abalisament, resposición de serveis afectats i instal·lació de bàculs d’il·luminació en el perímetre de les glorietes de l’enllaç i en els trams adjacents dels ramals.

Noticies relacionades:

“Carretera de Ulldecona”: Fomento expone el proyecto de ampliación y mejora de la N-238

Article anteriorKen Loach visita Mirambel por el 25 aniversario de “Tierra y Libertad”
Article següentUna visita per Olocau del Rei