Inici COMARQUES Alcalà de Xivert digitalitzarà els llibres del Registre Civil per a facilitar...

Alcalà de Xivert digitalitzarà els llibres del Registre Civil per a facilitar la consulta a la ciutadania

83

Demà dijous 21 de març es realitzarà el trasllat dels llibres per a la seva digitalització pel que, des d’aquesta data fins a un termini no menor a quinze dies, no podran emetre’s certificats

Els llibres del Registre Civil del Jutjat de pau d’Alcalà de Xivert, en concret els toms de Naixements, Matrimonis i Defuncions a partir de 1950, se sotmetran a un procés complet de digitalització. D’aquesta manera, quedaran a la disposició de la ciutadania, registres civils d’altres municipis o altres organismes públics per a l’expedició automatitzada de certificacions. És a dir, que qualsevol ciutadà, des de la seua pròpia casa i únicament fent ús del seu certificat digital, podrà sol·licitar i descarregar-se qualsevol certificació d’aquest tipus. En qualsevol cas, l’atenció personal i emissió de certificats, en el mateix Jutjat de pau, continuarà funcionant com ha estat habitual, per a les persones que no estiguen familiaritzades amb les noves tecnologies.

Aquesta actuació s’emmarca en una campanya de la Direcció General de Modernització i Relacions amb l’Administració de Justícia de la Conselleria de Justícia i Interior per a la digitalització de l’Administració General de l’Estat amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR)- Next Generation EU, que preveu incorporar un total de 13.000 llibres de jutjats de pau de la Comunitat Valenciana a l’Arxiu Digital del Registre Civil.

Els llibres del Jutjat de pau d’Alcalà de Xivert començaran a traslladar-se per part de  l’empresa encarregada de la digitalització el dijous 21 de març i s’estima que els treballs puguen prolongar-se durant almenys 15 dies per a, posteriorment, ser retornats al Jutjat. Pel que, mentre els toms no estiguin físicament en el Jutjat no podran emetre’s certificacions.

L’Alcalde Francisco Juan, que ha visitat el Jutjat de pau, per a interessar-se per l’organització del trasllat dels toms, ha assenyalat “l’avanç i comoditat que pot suposar que qualsevol persona que necessite un certificat puga accedir des del seu ordinador sense haver de desplaçar-se, a més de què d’aquesta manera contribuïm a una millor conservació de documents que es remunten, en el cas del nostre jutjats, a més de cent anys”.