Inici BENICARLÓ ACTUALITZACIÓ CORONAVIRUS URGENT : repunt a Vinaròs, reapareix en Benicarló i Peníscola...

ACTUALITZACIÓ CORONAVIRUS URGENT : repunt a Vinaròs, reapareix en Benicarló i Peníscola i previsió de vacunes per a aquesta setmana

824

ACTUALITZACIÓ CORONAVIRUS URGENT : repunt a Vinaròs, reapareix en Benicarló i Peníscola i previsió de vacunes per a aquesta setmana

Actualització Coronavirus al departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal): interrompem la comparació setmanal de l’evolució del virus al Maestrat per oferir-vos un avanç enfront de l’augment de casos al Maestrat. En data de 4 de juliol de 2021, gràcies a les dades subministrades per la Generalitat Valenciana, observem un fort repunt de Covid-19 especialment a les poblacions costaneres.

Amb l’arribada de l’hivern i especialment els contactes socials de Nadal, es van començar a disparar-se els positius. Encara que estàvem en continua baixa de nous casos des que es van disparar a 1277 PCR+ a febrer, vam passar a 27 nous casos fa quatre setmanes, 26 PCR+ fa tres, 26 fa dues, 18 PCR+ la passada i 9 PCR+ aquesta setmana passada, però disparant-se a 44 nous PCR+ pràcticament 5 dies i trencant-se l’estabilitat de nous casos.

– Benicarló: Apareixen 10 nous casos trencant-se la ratxa de feia més de dues setmanes sense cap cas.
– Vinaròs: augment a 21 nous casos, enfront de la baixada a 8 nous PCR+, comparant en 18 la setmana passada, l’anterior i l’altra.
– Peníscola: Apareixen 5 nous casos front a cap cas, aquesta setmana passada i 1 l’anterior.

Coronavirus a les poblacions de l’interior
De moment encara no s’ha escampat molt cap a l’interior (excepte 2 casos en Sant Mateu), ja que el coronavirus es concentra habitualment a les poblacions costaneres, on hi ha també més població (7 nous casos en Alcalà de Xivert, a més dels anomenats en Peníscola, Benicarló i Vinaròs). Recordem que fins a la setmana passada el mapa es veia completament lliure de Covid-19.

Sanitat preveu administrar més de 451 mil dosis de la vacuna contra la Covid-19 la setmana vinent

• La gran majoria es destinaran al grup de 49-30 anys tant per a primeres com per a segones dosis
• Es destinaran 159 mil dosis d’AstraZeneca per a completar la pauta a persones majors de 60 anys

València (04.07.21). La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst administrar en els pròxims set dies 451.816 dosi de la vacuna contra la Covid-19.

De PFIZER, està previst inocular 205.608 dosi, la major part d’elles a persones de 49-30 anys, tant per a primeres com per a segones dosis. La resta s’utilitzaran per a completar la pauta de vacunació de AstraZeneca a persones menors de 60 anys, així com per a altres col·lectius.

De MODERNA s’inocularan 55.066 dosis. La gran majoria estan destinades per a primeres i segones dosis de persones entre 40-59 anys, encara que també s’han reservat dosis per a empreses privades nous treballadors sanitaris de primera línia.

De JANSSEN, per part seua, s’administraran 31.154 dosis, principalment per a la recaptació de persones que no van rebre la seua vacuna per qualsevol motiu i la seua cohort ja ha sigut tancada.

Finalment, ASTRAZENECA s’utilitzarà principalment per a completar la pauta de persones majors de 60 anys inoculades ja amb aquesta vacuna. En total, 159.988 dosis.

En tots els casos, la citació es realitza mitjançant trucada de telèfon i/o a través d’un missatge al mòbil on s’indica data, hora i lloc de la vacunació. Si les dades no estan actualitzats, es poden modificar en http://coronavirus.san.gva.es/es/web/vacunacion/datos-contacto

La cita rebuda en el mòbil també es pot recuperar o consultar a través de l’aplicació GVA +Salut, disponible tant per a iOS com Android i Huawei, o en la web http://www.san.gva.es/cita_previa/citaprevia_general_val.html

Si encara així persisteix qualsevol tipus de dubte, es pot trucar al telèfon
900 300 555, on el personal format sobre aquest tema, atendrà i respondrà qualsevol qüestió relacionada amb el procés de vacunació.


Sanitat registra 1.692 casos nous de coronavirus en la Comunitat Valenciana

• Nous casos per províncies: 127 a Castelló, 233 a Alacant i 1.332 a València
• Barceló: “És el moment de romandre units per a véncer definitivament al virus”

València (03.07.21). Un total de 2.688.483 persones han rebut ja una dosi de la vacuna contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana. A més, en aquests moments, compten amb la pauta completa d’immunització (dues dosis per a Pfizer, Moderna i AstraZeneca; i la monodosi de Janssen) 1.940.051 persones. Per províncies: 231.269 a Castelló, 702.299 a Alacant i 1.006.483 a València.

A més, s’han notificat 1.692 casos nous de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens des de l’última actualització, que situen la xifra total de positius en 406.887 persones. Per províncies, 127 a Castelló (41.945 en total); 233 a Alacant (150.357 en total); i 1.332 a València, (214.582 en total). El total de casos no assignats es manté en 3.

Davant el repunt de casos que s’estan registrant en les últimes jornades, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assenyalat que “la societat valenciana en el seu conjunt ha fet un extraordinari esforç durant tots els mesos que portem de pandèmia i ha mantingut una responsabilitat exemplar”. Barceló ha remarcat que “ara no podem trencar la tendència que havíem aconseguit”. “Hem avançat moltíssim amb el ritme de la vacunació en la Comunitat València i és el moment de romandre units per a véncer definitivament al virus”, ha conclòs.

Article anteriorVinaròs i el seu Diariet cap a la democràcia d’Adrià Polo Valderrama
Article següentInauguració del Festival Vinaròs Arts Escèniques