Inici BENICARLÓ Actualitat CORONAVIRUS: oberts tots els centres de vacunació sense cita prèvia i...

Actualitat CORONAVIRUS: oberts tots els centres de vacunació sense cita prèvia i agilització de la vacuna: 4a dosi per a la tardor

234
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que aquest estiu es mantindran oberts tots els centres de vacunació sense cita prèvia activats en diferents punts de la Comunitat Valenciana per a agilitar la vacunació enfront de la COVID-19, i ha animat a les persones que encara no ho han fet a completar la seua pauta de vacunació.
Descarta l’aplicació de noves mesures restrictives i apel·la a la prudència de la ciutadania
Recorda la conveniència de mantindre la distància de seguretat, la ventilació d’espais interiors i l’ús responsable de la màscara
Avança que demanarà al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut la planificació de la quarta dosi de la vacuna per a aquesta tardor

Així ho ha manifestat després de mantindre una reunió amb persones expertes de diferents àrees de coneixement per a avaluar la situació actual de la pandèmia de COVID-19 en la Comunitat Valenciana. A la trobada ha assistit també el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez.

El president ha descartat l’aplicació de noves restriccions enfront de l’increment dels contagis registrat, però ha apel·lat a la prudència i la responsabilitat de la ciutadania, i especialment de les persones contagiades, així com a “ser cautelosos amb les persones més vulnerables”.

De la mateixa manera, ha recordat la importància de mantindre les mesures de protecció enfront del virus com l’ús responsable de la màscara, especialment en aglomeracions i per a aquelles persones més vulnerables; la higiene de mans; la ventilació d’espais interiors, i mantindre la distància de seguretat.

A més, Ximo Puig ha avançat que la Generalitat proposarà al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut la planificació de la quarta dosi de la vacuna per a aquesta tardor, especialment per a aquelles persones més vulnerables, i ha insistit en el “efecte protector” de la vacunació.

El cap del Consell ha assegurat que en aquests moments la nova variant és de “ràpida propagació”, però la seua gravetat és menor en aquelles persones que estan vacunades, la qual cosa demostra l’eficàcia de la immunització.

Finalment, ha assenyalat que els hospitals valencians estan preparats per a atendre les necessitats d’aquesta ona de contagis la corba dels quals es preveu doblegar a la fi del mes de juliol, i ha insistit en la necessitat d’estar vigilants “perquè la COVID no està de vacances”, ha manifestat.

Reunió d’experts

Entre les persones que han participat presencialment en la reunió d’experts es troben el vicepresident de la Fundació Institut d’Investigació en Serveis de Salut, Ricard Meneu; l’investigador de la Fundació d’Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana Salvador Peiró; i la subdirectora general d’Epidemiologia de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, Herme Vanaclocha.

També s’ha comptat amb la participació del cap del Servei de Microbiologia de l’Hospital Clínic de València, David Navarro; la doctora en Ciències Químiques per la Universitat de València i pel Consell Superior d’Investigacions Científiques Pilar Mateo; i del subdirector general d’Avaluació de la Gestió Assistencial en Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Ramón Limón.

Així mateix, durant la reunió han intervingut el catedràtic de Psiquiatria de la Universitat de València Rafael Tabarés; el cap de servei de Cirurgia Cardíaca de l’Hospital General de València i de Cirurgia Cardio-Vascular de l’Hospital La Fe i director de l’Àrea de Malalties Cardio-Vasculars, Anastasio Montero, i la catedràtica Lingüística General Universitat de València Beatriz Gallardo.

Finalment, a la reunió han assistit de manera telemàtica el catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València i director d’investigació de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques Paco Pérez; la doctora pel Mitjana Lab de l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), científica principal de Dades en el Think tank Data-Pop Alliance, Nuria Oliver; la investigadora oncològica experta en l’aplicació dels mètodes de la intel·ligència artificial a la lluita contra el càncer Aurelia Busts, i l’investigador de l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua del CSIC i Premi Rei Jaume I 2013 Xavier Querol.

Article anteriorDespedida de curso de las Amas de Casa de Càlig
Article següentLa Diputació aplicarà a a l’entorn natural de Vinaròs tractaments contra els mosquits