Inici BENICARLÓ ACTUALITAT CORONAVIRUS: Nous casos a Benicarló i Peníscola encara que continua l’estabilitat...

ACTUALITAT CORONAVIRUS: Nous casos a Benicarló i Peníscola encara que continua l’estabilitat al Maestrat

525

ACTUALITAT CORONAVIRUS: Nous casos a Benicarló i Peníscola encara que continua l’estabilitat al Maestrat. Balanç dels hospitalitzats per Covid-19 a la Comunitat Valenciana

Actualització Coronavirus al departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal): Gràcies a les dades subministrades per la Generalitat Valenciana, seguim en la comparació setmanal de l’evolució del virus al Maestrat. En data de 9 de juny de 2021, de moment continuem amb l’estabilitat i no s’aprecia un increment del Coronavirus al Maestrat per la progressiva obertura perimetral i relaxació de mesures. Gràcies a la immunitat de ramat per l’acceleració de la vacunació, observem pocs casos de Coronavirus.

Amb l’arribada de l’hivern i especialment els contactes socials de Nadal, es van començar a disparar-se els positius. Encara que estàvem en continua baixa de nous casos des que es van disparar a 1277 PCR+ a febrer, vam passar a 29 nous casos fa quatre setmanes, 30 PCR+ fa tres, 27 fa dues, 27 PCR+ la passada i 26 PCR+ aquesta, continuant l’estabilitat de nous casos que alleuja la pressió hospitalària.

Benicarló: Torna a haver-hi nous casos de Covid però sols 3.
Vinaròs: mateixos nous casos que la setmana passada: 20 nous PCR+, comparant en 12 de fa dues setmanes i 9 de fa tres, quedant un total d’infectats a 2.243.
Peníscola: igual que Benicarló, 1 nou cas.

Coronavirus a les poblacions de l’interior
Des de l’arribada de l’hivern, es va trencar el fre de nous positius PCR per la zona nord de Castelló, i es va escampar més amb Nadal. El mapa de nous casos va aparéixer sobtadament verd, es a dir, lliure de Covid-19, des de fa cinc setmanes i sols trobem petits brots ocasionals com a Canet (1) Tírig (1) i Morella (1), “netejant-se” de la Covid-19 la població de Càlig.

Quasi 45.000 persones de la Comunitat Valenciana han requerit d’ingrés hospitalari per Covid-19

• Gener de 2021 és el mes que ha tingut major nombre de persones hospitalitzades per coronavirus
• El perfil del pacient hospitalitzat per Covid-19 ha variat de majors de 75 anys durant l’inici de la pandèmia als 51-65 anys actualment

Des de l’inici de la pandèmia, 44.953 persones de la Comunitat Valenciana han requerit d’ingrés hospitalari a causa del coronavirus, tant en planta com en UCI. En concret, 40.789 han sigut hospitalitzades en planta i 4.164 han hagut de ser ateses en les Unitats de Vigilància intensiva.

Del total de persones que han necessitat ingressar en un hospital en la Comunitat Valenciana, un 57,3% han sigut homes enfront del 42,7% de dones.

En aquest sentit, el mes que ha tingut major nombre de persones hospitalitzades per coronavirus, ben nous ingressos o persones que ja romanien ingressades, ha sigut el mes de gener. De fet, un terç de les persones que ha requerit d’ingrés hospitalari durant la pandèmia s’ha produït durant el mes de gener.

Per tant, la tercera ona del coronavirus ha sigut la que ha registrat el major pic d’ingressos hospitalaris.

De fet, en la Comunitat Valenciana, durant el mes de gener, més de 14.000 persones van romandre ingressades en algun moment als hospitals públics valencians. A més, més de 1.500 persones van passar per l’UCI a causa del coronavirus.

Per contra, el mes de juny de l’any 2020 ha sigut el mes amb menor nombre de casos d’hospitalització, 143 persones van haver d’ingressar o romanien ingressades durant aqueix mes. De la mateixa manera, durant aqueix mateix mes, dels pacients amb coronavirus, únicament 21 persones van necessitar atenció en les Unitats de Vigilància intensiva.

Perfil dels pacients hospitalitzats

El pacient covid que ha necessitat hospitalització en la Comunitat Valenciana ha anat canviant amb l’evolució de la pandèmia.

En aquest sentit, quan va començar la pandèmia, les persones majors de 75 anys suposaven el major percentatge del total de persones ingressades amb un 42,9% sobre el total (un 52,1% eren homes). En data de hui, el grup de persones d’aquesta edat ingressades representa el 14,8% (64,7% homes i 35,3% dones).

No obstant això, l’edat dels pacients que requereixen ingrés hospitalari s’ha reduït i, en aquests moments, el major percentatge se situa en les edats compreses entre els 51 i 65 anys, que representen el 36,5%, principalment homes (81%). Aquesta franja d’edat, durant l’inici de la pandèmia, representava el 24,8% dels ingressos per coronavirus (68,9% homes i 31,1% dones).

Finalment, els pacients d’edats compreses entre els 35 i 50 han passat de suposar el 7,5% dels ingressos hospitalaris durant l’inici de la pandèmia al 19,1% que representen actualment. En aquest cas, els homes continuen sent la gran majoria amb el 95,5% dels casos.

A nivell global, els homes representaven a l’inici de la pandèmia el 59,9% dels ingressos hospitalaris enfront del 40,1% de dones. Actualment, el percentatge d’homes ha augmentat fins al 75,7% i el de dones s’ha reduït al 24,3%.

Article anteriorL’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana reprén la seua activitat presencial
Article següentFotodenuncia: contenidor sense buidar al centre de Vinaròs