Inici BENICARLÓ ACTUALITAT CORONAVIRUS: Nous casos a Benicarló i disminueixen lleugerament a Vinaròs. Noves...

ACTUALITAT CORONAVIRUS: Nous casos a Benicarló i disminueixen lleugerament a Vinaròs. Noves mesures

823

ACTUALITAT CORONAVIRUS: Nous casos a Benicarló i disminueixen lleugerament a Vinaròs mentre continua l’estabilitat al Maestrat i s’accelera la vacunació

Actualització Coronavirus al departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal): Gràcies a les dades subministrades per la Generalitat Valenciana, seguim en la comparació setmanal de l’evolució del virus al Maestrat. En data de 30 de juny de 2021, de moment continuem amb l’estabilitat i sols apreciem un lleuger increment del Coronavirus al Maestrat per la progressiva obertura perimetral i relaxació de mesures. Gràcies a la immunitat de ramat per l’acceleració de la vacunació, observem pocs casos de Coronavirus.

Amb l’arribada de l’hivern i especialment els contactes socials de Nadal, es van començar a disparar-se els positius. Encara que estàvem en continua baixa de nous casos des que es van disparar a 1277 PCR+ a febrer, vam passar a 26 nous casos fa quatre setmanes, 26 PCR+ fa tres, 18 fa dues, 9 PCR+ la passada i 13 PCR+ aquesta, continuant l’estabilitat de nous casos que alleuja la pressió hospitalària (sols un ingressat a UCI en tota la província de Castelló).

– Benicarló: 3 casos nous, trencant-se la ratxa de tres setmanes sense Covid-19.
– Vinaròs: baixen a 6 nous PCR+, comparant en 8 la setmana passada, 18 l’anterior i l’altra, quedant un total d’infectats a 2.254.
– Peníscola: continuem en cap cas, igual que la passada, després d’un sol cas fa dues setmanes.

Coronavirus a les poblacions de l’interior
Des de l’arribada de l’hivern, es va trencar el fre de nous positius PCR per la zona nord de Castelló, i es va escampar més amb Nadal. El mapa de nous casos es va netejar de verd, és a dir, lliure de Covid-19, des de fa vuit setmanes. Apareixen -tanmateix- 3 nous casos a Alcalà de Xivert i 1 en Sant Mateu.

Continua accelerant-se la vacunació
Segons declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig, aquesta setmana es produirà una acceleració del procés d’immunització amb l’administració de mig milió de dosi, la qual cosa representa un nou rècord setmanal.

La immunització se centrarà principalment:

• En la segona dosi de les persones d’entre 60 i 65 anys que van rebre un primer sèrum de AztraZéneca i que estaran vacunades en uns deu dies

• A continuar avançant en el grup d’edat entre 40 i 49 anys, i començar com més prompte millor la immunització generalitzada en la franja de 30-39 anys, que ja ha començat en zones de l’interior.

• En la vacunació d’unes 5.000 persones en situació de gran vulnerabilitat social (sense llar).

Ximo Puig ha llançat també un missatge de prudència perquè la població continue complint les normes de prevenció enfront del coronavirus i es protegisca d’aquesta manera als segments més sensibles de la població que encara no han sigut immunitzats.

Augment dels contagis entre els joves a la Comunitat Valenciana i noves mesures
Més de la meitat dels positius detectats (52%) són de persones d’entre 15 i 29 anys, de moment la majoria asimptomàtics, però amb vint menors que romanen ingressats amb el virus, de les 121 persones hospitalitzades amb un pacient en l’UCI.

Aquests brots fan perillar la desescalada i s’espera que Conselleria prorrogarà, a partir d’aquest dijous 1 de juliol, totes les restriccions del coronavirus, amb únicament dues novetats: respecte a l’ús de les màscares i en les seus festeres tradicionals: es continua recomanant la màscara en exteriors encara que és obligatòria en distàncies personals menors a metre i mig i en interiors. Els casals fallers i la resta de seus festeres tornaran a obrir sense restricció d’activitat i sense horaris d’obertura i tancament, que hauran de ser regulats pels ajuntaments. D’aquesta manera, es permetrà consumir menjar i beguda en aquests locals seguint les normes que s’apliquen als locals d’hostaleria, com les restriccions d’aforament i el tancament de barres.

Per a la resta d’activitats, com a tasques administratives, es manté l’aforament del 75%.

La Comunitat Valenciana registra 934 casos nous de coronavirus i 209 altes

• Barceló: “Estem accelerant molt el procés de vacunació, però aquest és un repte col·lectiu i cal mantindre la prudència i responsabilitat”
• El 40,18% de la població diana compta ja amb la pauta completa de la vacuna contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana

València (30.06.21). Un total de 2.556.196 persones compta ja amb una dosi de la vacuna contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana. Amb la pauta completa d’immunització (dues dosis per a Pfizer, Moderna i AstraZeneca; i la monodosi de Janssen) hi ha 1.803.470 persones. Per províncies: 211.582 a Castelló, 664.893 a Alacant i 926.995 a València. Aquesta xifra de persones amb la pauta òptima d’immunització representa el 40,18% del total de la població diana.

A més, s’han notificat 934 casos nous de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens des de l’última actualització, que situen la xifra total de positius en 402.514 persones. Per províncies, 58 a Castelló (41.558 en total); 143 a Alacant (149.781 en total); i 733 a València (211.174 en total); el total de casos no assignats es manté en 1.

El repunt en la xifra de contagis, de moment, no s’està traduint en una major pressió hospitalària però sí que es “està seguint molt de prop”, en paraules de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló. “La població més vulnerable són ara els grups d’edat més joves que estan pendents de rebre la vacuna contra la COVID 19. Estem accelerant molt el procés de vacunació d’aquest grup de la població, però aquest és un repte col·lectiu que hem d’afrontar amb prudència i responsabilitat. Només si tots remem en la mateixa direcció, aconseguirem aconseguir prompte l’objectiu desitjat, que és la immunitat de grup”, ha apuntat la titular de Sanitat.

Des de l’última actualització s’han registrat 209 altes a pacients amb coronavirus. D’aquesta manera, ja són 401.651 persones en la Comunitat Valenciana les que han superat la malaltia des que va començar la pandèmia. Per províncies, les altes es distribueixen així: 42.059 a Castelló, 149.772 a Alacant i 209.755 a València. El total d’altes no assignades ascendeix a 65.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 127 persones ingressades: 14 a la província de Castelló, 1 pacient en UCI; 19 a la província d’Alacant, 5 d’ells en l’UCI; i 94 a la província de València, 11 d’ells en UCI.

D’altra banda, s’ha registrat 1 defunció per coronavirus, amb data de defunció en els últims 7 dies, per la qual cosa el total de decessos des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 7.453: 807 a la província de Castelló, 2.846 en la d’Alacant i 3.800 en la de València.

D’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 4.877 casos actius, la qual cosa suposa un 1,18% del total de positius.

Dels brots registrats, cinc tenen més de 10 casos associats i tots són d’origen social:

• L’Eliana: 18 casos
• València: 12 casos
• València: 13 casos
• Alcàntera de Xúquer: 11 casos
• Benicàssim: 40 casos

Respecte a brots anteriors, el de joves que van ser de viatge de fi d’estudis a Mallorca entre el 12 i el 18 de juny té, en aquests moments, 102 casos de coronavirus confirmats; el de Salou, 50 casos positius i el de Lloret de Mar, 27.

Article anteriorPort de Vinaròs: última posta de Sol del mes de juny. 
Article següentEstudio de Danza Marta Martínez: clásica, contemporánea, flamenco y sevillanas