Inici BENICARLÓ ACTUALITAT CORONAVIRUS: Lleuger augment a Benicarló mentre continua el clar descens al...

ACTUALITAT CORONAVIRUS: Lleuger augment a Benicarló mentre continua el clar descens al Maestrat i augmenten els punts de vacunació

131

ACTUALITAT CORONAVIRUS: Lleuger augment a Benicarló mentre continua el clar descens al Maestrat i augmenten els punts de vacunació

Actualització Coronavirus al departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal): Gràcies a les dades subministrades per la Generalitat Valenciana, continuem en la comparació setmanal de l’evolució del virus al Maestrat. En data de 6 d’octubre, continua el progressiu descens de nous casos de Coronavirus al Maestrat, que ja va començar fa cinc setmanes amb 59 casos nous, comparant en 76, 93, 111, 144 i 232 de les anteriors setmanes., sense detenir-se la campanya de vacunació, aquesta volta amb la tercera dosi i la segona per als que ja han patit la malaltia. També ajuda el fet que es mantinga el temps pràcticament estiuenc, a l’espera que quan baixen de nou les temperatures, puga pujar de nou la Covid-19.

– Benicarló: lleuger augment amb 22 nous casos, comparant amb 16 de la setmana passada i 20 de l’anterior. Les xifres de les anteriors setmanes (en ordre cronològic): 29, 39, 85 i 148 PCR+ fa cinc.

– Vinaròs: a la fi un clar descens de nous casos, amb 29 en comparació a 42 respecte a la setmana passada. Les xifres de les anteriors setmanes (en ordre cronològic): 44, 50, 52, 81, 82, 79, 117, 187 i 233 PCR+. De nou, continua sent la capital de la Covid-19 al Maestrat.

– Peníscola: també clarament continuen baixant per segona setmana consecutiva: 2 casos nous en comparació de 8 i 15 de l’altra. De moment no s’observen brots per les festes patronals o el turisme.

Coronavirus a les poblacions de l’interior
Continua el progressiu descens de nous casos d’aquestes últimes vuit setmanes, especialment a l’interior, en un mapa pràcticament verd, influïda Morella, excepte el petit brot de fa una setmana a la Salzadella (3 nous casos) que es va escampar a petit escala als pobles veïns amb Xert (2) encara amb infectats, mentre es controla a Sant Mateu, Catí, Albocàsser i les Coves de Vinromà, sense cap cas.
Apareix no obstant 1 cas a Castellfort.


Ana Barceló: ‘Després de la immunització programada, la vacunació continua en centres de salut, punts mòbils i universitats’

– Sanitat continua administrant dosis de reforç a persones de risc i residents de centres de majors
– En les pròximes setmanes, s’habilitarà la possibilitat de demanar cita per a la vacuna COVID a través de l’aplicació GVA+Salut

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, amb l’objectiu de continuar ampliant la cobertura vacunal contra el coronavirus, continua vacunant en els centres de salut i en espais o esdeveniments en els quals es preveu una afluència massiva de persones. A més, ha arribat a un acord perquè els equips sanitaris de les universitats valencianes immunitzen l’alumnat als campus.

Aquestes estratègies s’intensifiquen després de la finalització de la vacunació massiva, aquesta setmana, en els 133 punts distribuïts per la Comunitat Valenciana en els quals s’ha immunitzat, durant els set mesos que han estat funcionant, quasi 3 milions de persones, la qual cosa representa una cobertura pròxima al 90 % de majors de 12 anys (per damunt de la mitjana nacional).

“Tots els grups d’edat han sigut citats ja. Algunes persones han tingut tres o més oportunitats de rebre la vacuna i s’han desenvolupat estratègies específiques per a adequar la citació a les vacances i a la disponibilitat de la ciutadania, però encara no hem acabat. Després de la vacunació programada, continuarem brindant la possibilitat de vacunar-se en centres de salut, punts mòbils i universitats a totes aquelles persones que encara no ho han fet per qualsevol motiu”, segons indica la consellera Ana Barceló.

Així, els centres d’atenció primària mantenen l’estratègia de cerca activa de les persones pendents de vacunar per a iniciar o completar el procés. A més, els equips de Primària estan citant els adolescents a mesura que van complint els 12 anys.
També hi ha la possibilitat que siga la mateixa persona la que es pose en contacte amb el seu centre de salut perquè la vacunen. En aquest sentit, en les pròximes setmanes, també s’habilitarà la possibilitat de demanar cita per a vacunació COVID a través de l’aplicació GVA+Salut.
A més, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública continua administrant dosis de reforç a persones de risc i residents de centres de la tercera edat. En total, compten ja amb aquesta tercera dosi 21.241 persones a la Comunitat Valenciana (6.362 persones amb patologia de risc per a COVID-19 i 14.592 majors de residències).

Vacunació itinerant en esdeveniments multitudinaris

També hi ha previstes noves accions alineades amb altres desenvolupades anteriorment, com les unitats mòbils de vacunació desplaçades als estadis Martínez Valero, Mestalla, Ciutat de València o La Ceràmica amb motiu de partits de Lliga.

En concret, Sanitat instal·larà punts temporals de vacunació en esdeveniments o llocs de gran aforament, com ara grans superfícies comercials, perquè qualsevol persona puga immunitzar-se sense cita prèvia. El Centre Comercial La Salera de Castelló de la Plana va ser el primer a explorar aquesta via divendres passat, on es van vacunar 117 persones.

Immunització a càrrec del personal sanitari de les universitats

D’altra banda, Sanitat ha arribat a un acord perquè les universitats valencianes puguen vacunar contra la COVID-19 alumnat nacional i estranger, personal propi, treballadors de contractes, empreses externes i fins i tot afins que encara no s’hagen vacunat o que tinguen pendent alguna dosi. Aquests operatius de vacunació als campus seran a càrrec del personal sanitari de les universitats, al qual Sanitat subministrarà les dosis de la vacuna que siguen necessàries. Es tracta d’una iniciativa equiparable a la que ja es va fer amb la Universitat per a vacunar estudiants Erasmus durant el mes de juliol passat.

En qualsevol modalitat de vacunació, l’objectiu és sempre el mateix: repescar als qui encara no han pogut o no han volgut vacunar-se perquè, recorda Barceló, “la vacuna, com evidencien la incidència i la pressió assistencial actuals, és la millor defensa contra el virus i la millor manera que té cada ciutadà per a protegir-se contra el coronavirus, a un mateix i als altres”.

++++++++++++++++++++++++++++
Sanitat notifica 139 nous casos de coronavirus i 220 altes en la Comunitat Valenciana

– Nous casos per províncies: 22 registrats en la de Castelló, 74 en la d’Alacant i 43 en la de València
– Els hospitals valencians tenen, actualment, 165 persones ingressades, 44 d’elles en l’UCI

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat, des de l’última actualització del passat divendres, 139 casos nous de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens. Amb aquests nous casos, la xifra total de positius se situa en 510.677 persones.

Els nous casos per províncies són 22 a Castelló (53.146 en total); 74 a Alacant (187.335 en total) i 43 a València (270.194 en total). Continua havent-hi 2 casos no assignats.

A més, s’han registrat 220 altes a pacients amb coronavirus. D’aquesta manera, el nombre de persones que han superat la malaltia des que va començar la pandèmia en la Comunitat Valenciana ascendeix a 512.189. Per províncies, les altes es distribueixen així: 53.527 a Castelló, 187.161 a Alacant i 271.444 a València. El total d’altes no assignades es manté en 57.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 165 persones ingressades, 44 d’elles en l’UCI: 27 a la província de Castelló, 4 en UCI; 70 a la província d’Alacant, 22 d’elles en l’UCI; i 68 a la província de València, 18 en UCI.

A més, s’han registrat sis defuncions (5 en els últims set dies i 1 al juliol), per la qual cosa el total de decessos des de l’inici de la pandèmia és 7.799: 843 a la província de Castelló, 2.991 en la d’Alacant i 3.965 en la de València.

D’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 2.141 casos actius, la qual cosa suposa un 0,41% del total de positius.

Des de l’última actualització, no s’ha registrat cap brot de 10 o més casos.

Article anteriorOKTOBERFEST! Regresa la Fiesta de la Cerveza a Peñíscola
Article següentXimo Puig anuncia la fi de les restriccions i insta el Govern d’Espanya que regule l’ús del passaport COVID-19

1 COMENTARI

Comments are closed.