Inici BENICARLÓ ACTUALITAT CORONAVIRUS: Baixen lleugerament els nous casos al Maestrat després del fort...

ACTUALITAT CORONAVIRUS: Baixen lleugerament els nous casos al Maestrat després del fort increment però augmenten a Benicarló

188

ACTUALITAT CORONAVIRUS: Baixen lleugerament els nous casos al Maestrat després del fort increment però augmenten a Benicarló

Continua la vacunació doble amb la tercera dosi anti-Covid-19 i antigripal

Actualització Coronavirus al departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal): Gràcies a les dades subministrades per la Generalitat Valenciana, continuem en la comparació setmanal de l’evolució del virus al Maestrat. En data de 3 de novembre, amb 86 nous PCR+, detectem un lleu descens després que es quasi duplicaren els nous casos de la Covid-19 la setmana passada, ja que havien passat de 49 a 97. Esperem tornar al descens al Maestrat de setmanes anteriors.
Podem observar-ho comparant les xifres d’aquesta setmana (86 nous casos) amb les anteriors: 97,49, 48, 59, 76, 93, 111, 144 i 232 respectivament. L’augment de l’activitat social i el començament de les baixes temperatures, pareixen ser els causants d’aquest nou repunt, mentre Sanitat continua la campanya per a la vacunació simultània de la tercera dosi i l’antigripal que va començar el dimecres 27 d’octubre, encara que es calcula que un 10% de la població no té cap vacuna i es pressiona ja d’alguns sectors per a l’obligatorietat del passaport Covid-19 per a acudir a esdeveniments socials, viatjar, etc..

– Benicarló: tornen a augmentar els nous casos, a 17, però sense arribar al pic de fa tres setmanes. Comparant les anteriors setmanes: 11, 17, 25, 22, 16 i 20 respectivament.

– Vinaròs: baixen lleugerament amb 32 nous PCR+, en comparació a 42,16, 14, 29 i 42 de les setmanes passades respectivament. Encara així continua sent la capital de la Covid-19 del Maestrat.

– Peníscola: també baixen lleugerament els nous casos amb 8 nous PCR+ respecte a 10 de la setmana passada, quan es va trencar l’estabilitat de les setmanes anteriors.

Coronavirus a les poblacions de l’interior
Aquesta setmana observem un lleuger descens dels nous casos, després del fort increment de la setmana passada.
Poblacions on baixen els brots: Morella (de 13 nous casos passem a 11), Ares del Maestrat (d’1 a cap), Sant Mateu (de 4 a 3) , la Salzadella (d’1 a cap), Càlig (de 3 a 2).
Poblacions on augmenten: Cinctorres (d’1 a 2), Albocàsser (d’1 a 4), Traiguera (es manté en 1), destacant forts brots a les Coves de Vinromà (17 nous casos), Torreblanca (15), Albocàsser (4), Todolella (3), la Mata de Morella (3).