Inici BENICARLÓ ACTUALITAT CORONAVIRUS: baixen lleugerament els nous casos a la província de Castelló...

ACTUALITAT CORONAVIRUS: baixen lleugerament els nous casos a la província de Castelló i s’estabilitzen els ingressats a l’UCI

272

Aquesta setmana tenim 1.515 nous casos en comparació a 1.810 de la setmana passada

Sanitat notifica 6.093 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana, 2.860 d’ells en majors de 60 anys

Els hospitals valencians tenen 651 persones ingressades, 31 d’elles en l’UCI

Encara que Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha deixat de notificar les dades setmanals de Covid-19 per municipis, si ho continua fent per províncies, i de moment s’observa un lleuger descens a Castelló, potser degut a la pujada de les temperatures. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat un total de 6.093 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens des de l’última actualització, divendres passat. Els nous casos per províncies són 1.515 a Castelló (169.268 en total), 1.940 a Alacant (476.051 en total) i 2.638 a València (740.993 en total).

D’ells, 2.860 són de persones majors de 60 anys. Per províncies: 746 de Castelló, 842 d’Alacant i 1.272 de València, un marge d’edat on són més comunes les defuncions.

Els hospitals valencians tenen, actualment 651 persones ingressades, 31 d’elles en l’UCI: 133 a la província de Castelló, 4 en UCI; 170 a la província d’Alacant, 10 d’elles en l’UCI; i 348 a la província de València, 17 en UCI.

S’han notificat 13 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, 12 ells en els últims 7 dies i 1 mort que es va produir el mes de març. Es tracta de 6 dones d’entre 78 i 96 anys, i 7 homes d’entre 69 i 90 anys. El total de decessos des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 9.262: 1.079 a la província de Castelló, 3.518 en la d’Alacant i 4.665 en la de València.

 

El paritori de l’Hospital de Vinaròs implanta la cesària acompanyada

El paritori de l’Hospital comarcal de Vinaròs ha instaurat des d’aquest mateix mes d’abril la cesària acompanyada com un pas més en la humanització de l’atenció al part, una iniciativa que es va planificar en 2020 però que no va arribar a implantar-se a causa de la irrupció de la pandèmia.

Així, els Serveis d’Obstetrícia i Anestesiologia i l’equip de matrones del paritori han impulsat un protocol que permet a les dones estar acompanyades durant la cesària per una persona de la seua elecció. Aquest protocol estableix els criteris clínics en els quals és possible aquest acompanyament i el procediment que ha de seguir l’acompanyant a l’interior del quiròfan.

“L’acompanyament durant el naixement per cesària propícia la disminució de l’estrés de la mare enfront de la intervenció quirúrgica i afavoreix l’inici precoç del contacte pell amb pell”, expliquen des del paritori i afegeixen que aquest contacte immediat “millora la regulació de la temperatura del bebé, la seua estabilitat cardio-respiratòria i l’inici de la lactància materna”.

Per a la posada en marxa d’aquest protocol, l’Hospital ha habilitat també una habitació especial en l’àrea de paritoris que oferirà la continuïtat de cures a la mare i a la criatura i que igualment permetrà l’accés de la persona acompanyant.

Les dones embarassades que precisen una cesària rebran per part del paritori tota la informació necessària per a poder complir aquest protocol d’acompanyament, cada vegada més demandat entre la població en edat fèrtil.