Inici BENICARLÓ ACTUALITAT CORONAVIRUS: Brot de 20 a Cervera. Baixen en general els nous...

ACTUALITAT CORONAVIRUS: Brot de 20 a Cervera. Baixen en general els nous casos al Maestrat excepte a Benicarló, on es mantenen i s’apliquen noves restriccions.

909

ACTUALITAT CORONAVIRUS: Brot de 20 a Cervera. Baixen els nous casos al Maestrat excepte a Benicarló, on es mantenen i s’apliquen noves restriccions.

Actualització Coronavirus al departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal): Gràcies a les dades subministrades per la Generalitat Valenciana, continuem en la comparació setmanal de l’evolució del virus al Maestrat. En data de 18 d’agost de 2021, es va trencar l’estabilitat des de fa dos mesos i comencem a veure un descens en els nous casos de Coronavirus al Maestrat, passant a 317 nous casos aquesta setmana, continuant el descens comparant els 398 de la setmana anterior i 556 fa dues setmanes. Així i tot, continua la pressió hospitalària amb l’UCI de l’hospital comarcal sense llits lliures.
En general, continua observant-se el fre de nous casos al mapa del Maestrat, especialment a l’interior. Un descens que va començar lentament fa dues setmanes i que s’espera que millore gràcies al ‘toc de queda’ a Benicarló des del dilluns 16.

– Benicarló: s’estabilitza amb 155 nous casos, després de la baixada a 151 nous PCR+ de la setmana passada, comparant els 194 PCR+ de fa dues. S’espera que les noves restriccions compensen un possible increment de casos per la visita a la població i augment de les activitats socials per les Festes Patronals. Benicarló continua sent la població del Maestrat on hi ha més increment.

– Vinaròs: continua frenant-se per tercera setmana: 79 casos nous respecte a 117 de la passada. Fa dues van ser 187 PCR+, i 233 abans.

– Peníscola: també continua frenant-se per tercera setmana consecutiva, en 32 casos nous en comparació a 51 de l’anterior i 84 de l’altra, contrastant en les dades de fa més d’un mes, sense covid-19.

Coronavirus a les poblacions de l’interior
Des de l’arribada de l’hivern, es va trencar el fre de nous positius PCR per la zona nord de Castelló, i es va escampar més amb Nadal. És freqüent que les poblacions costaneres siguen les més afectades i s’escampe cap a l’interior. Malgrat això, el mapa de nous casos es va netejar de verd, és a dir, lliure de Covid-19, ja feia tres mesos, però des de fa més d’un mes que van aparéixer nous brots, es va estendre a tot el Maestrat. Tanmateix, des de fa dues setmanes observem un lleuger fre de nous casos o estabilitat, com per exemple Alcalà de Xivert (baixen a 34 nous casos en comparació a 53 PCR+ la setmana passada), Sant Mateu (es manté en 2 nous casos), Tírig (1 cas respecte a 3 de la setmana passada), Vallibona (es manté en un sol nou cas), però en general les poblacions que es van ‘netejar’ la setmana passada, continuen lliures de la Covid-19 com Traiguera, Sant Jordi, Ares del Maestrat, Rossell… i hi ha poblacions que continuen lliures de Covid-19, Catí, com Canet, La Jana… i en algunes apareix un sol cas, com a Forcall o Xert.
Comencen també a baixar a Morella (6 nous PCR+ aquesta setmana en comparació a 18 aquesta i 14 l’anterior).

L’excepció en aquest cas ha sigut el gran brot social de Cervera (20 persones) originat en part per gent que va acudir per temporada i també possiblement per les Festes d’aquesta localitat.

 

Sanitat registra 765 nous casos de coronavirus i 2.154 altes en la Comunitat Valenciana

– S’han comptabilitzat 112 nous contagis a Castelló, 375 a Alacant i 278 a València
– Un total de 3.096.117 persones ja ha rebut la pauta completa

Un total de 3.706.897 han rebut ja una dosi de la vacuna contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana. A més, en aquests moments, compten amb la pauta completa d’immunització (dues dosis per a Pfizer, Moderna i AstraZeneca; la monodosi de Janssen i una dosi de qualsevol vacuna en les persones amb antecedents d’haver passat la COVID) 3.096.117 persones. Per províncies, la distribució és la següent: 365.863 a Castelló, 1.107.290 a Alacant i 1.622.964 a València.

D’altra banda, des de l’última actualització, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat 765 casos nous de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens, que situen la xifra total de positius en 489.978 persones. Per províncies, es reparteixen de la següent manera: 112 a Castelló (50.739 en total); 375 a Alacant (177.059 en total) i 278 a València (262.176 en total). El total de casos no assignats es manté en 4.

A més, s’han registrat 2.154 altes a pacients amb coronavirus. D’aquesta manera, el nombre de persones que han superat la malaltia des que va començar la pandèmia en la Comunitat Valenciana ascendeix a 477.223 persones. Per províncies, les altes es distribueixen així: 49.592 a Castelló, 170.356 a Alacant i 257.217 a València. El total d’altes no assignades es manté en 58.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 543 persones ingressades, 87 d’elles en l’UCI: 75 a la província de Castelló, 10 en UCI; 205 a la província d’Alacant, 33 d’elles en l’UCI; i 263 a la província de València, 44 d’elles en UCI.

A més, s’han registrat 18 defuncions (tots ells en els últims 7 dies), per la qual cosa el total de decessos des de l’inici de la pandèmia se situa en 7.593: 820 a la província de Castelló, 2.888 en la d’Alacant i 3.885 en la de València.

D’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 16.616 casos actius, la qual cosa suposa un 3,31% del total de positius.

Dels brots registrats, un té 10 o més casos associats i és d’origen social:

· València: 11 casos. Origen social


Sanitat administra aquesta setmana més de mig milió de dosi de la vacuna contra la COVID-19, el 58% d’elles per a adolescents i joves de 19 a 12 anys

– És la segona major xifra de tota la campanya de vacunació en la Comunitat Valenciana
– La vacunació es generalitzarà en el grup d’edat de 19 a 12 anys perquè l’alumnat inicie el curs havent rebut almenys una dosi
– Barceló: “Encarem la recta final del procés de vacunació amb tanta esperança com cautela i sense deixar a ningú arrere”

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha previst administrar en els pròxims dies 500.665 dosi de la vacuna contra la COVID-19, la segona major xifra de tota la campanya de vacunació en la Comunitat Valenciana. Les dosis es destinaran majoritàriament a la franja d’edat de 19 a 12 anys.

Fins ara, els esforços s’han centrat en adolescents i joves de 19 a 16 anys. Ara bé, en els centres de vacunació on aquests grups d’edat són més reduïts i el procés està més avançat, ja s’ha vacunat també a persones de 15 a 14 anys. A partir d’aquesta setmana, la vacunació es generalitzarà fins als 12 anys. Es fa així en virtut del calendari acordat amb Educació perquè l’alumnat inicie el curs escolar amb almenys una dosi de la vacuna administrada.

De fet, de les 500.665 vacunes a administrar aquesta setmana, 291.989 (58%) es destinaran a persones de 19 a 12 anys (entre les nascudes en 2002 i les que tenen els 12 anys complits), l’última franja d’edat definida en l’Estratègia Nacional de Vacunació. Les persones adolescents i joves són citades a través d’una trucada o d’un SMS al telèfon de contacte que tenen lloc en el SIP (normalment el mòbil del pare, la mare o el tutor o tutora) i han d’acudir al seu centre de vacunació el dia i a l’hora indicats.

Si no han complit els 16 anys, tenen dues opcions: Anar amb els seus pares o mares o tutors o tutores, o acudir solos o soles, però portant signada l’autorització per a vacunar-se que els arribarà al costat de la cita i que també es poden descarregar en la web de Sanitat. Les persones de 16 anys o més poden vacunar-se sense acompanyant.

“La resta de grups de població ja tenen completat el procés de citació massiva, però els qui pertanguen a ells i no s’hagen vacunat encara, pel motiu que siga, tindran una nova oportunitat. Els cridaran novament dels seus centres de salut o els enviaran un SMS. No deixarem a ningú arrere”, indica la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

“D’altra banda, els qui han emplenat el calendari de vacuna en vacances seran citats, segons les preferències que van indicar, en les pròximes setmanes”, ha afegit Barceló, que encara aquesta recta final del procés de vacunació “amb tanta esperança com cautela”: “Les xifres evidencien que la vacunació i les normes que ens hem donat estan funcionant i els indicadors milloren, però no podem tirar tot aqueix esforç per terra”.

Un total de 404.838 dosis de Pfizer i 94.100 de Moderna

Per laboratoris, el gruix de vacunes d’aquesta setmana, un total de 404.838 dosis, torna a ser del laboratori Pfizer. D’elles, 234.487 dosis es destinaran a persones de les franges d’edat compreses entre els 19 i els 12 anys.

La resta de vials de Pfizer (170.351 dosis) s’empraran per als qui no van poder vacunar-se en el seu moment per tindre una infecció activa, per a nous ingressos en residències sociosanitàries, professionals que s’incorporen aquest estiu al sistema sanitari, així com per a segones dosis (sobretot del grup d’edat de 39 a 20 anys), i per a la repesca de persones que estan pendents d’immunització, malgrat pertànyer a cohorts ja tancades.

D’altra banda, s’inocularan 94.100 dosis de la vacuna de Moderna, quasi totes (57.502 dosis) a persones amb edats compreses entre els 19 i els 12 anys. Altres 34.144 dosis seran per a persones nascudes entre 1982 i 2001 (39 a 20 anys) La resta serà per a professionals que s’incorporen al sistema sanitari, repesques i per a empreses que han assumit el procés de vacunació de plantilla.

Amb les 1.367 dosis d’AstraZeneca d’aquesta setmana es continuarà vacunant a majors de 60 anys que tenen pendent la segona dosi i als qui, per les circumstàncies que siguen, tenen entre 60 i 65 anys, però no s’han vacunat.

Finalment, de Janssen s’inocularan 360, principalment als qui han de fer viatges internacionals.

Article anteriorAmposta: riu Ebre i els Gegants de la ciutat
Article següentEn construcció la passarel·la al riu Sénia, per unir el Baix Maestrat i Montsià