Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT La Colla de Dansaires de Càlig prepara les activitats en honor a...

La Colla de Dansaires de Càlig prepara les activitats en honor a Sant Vicent

379

La Colla de Dansaires de Càlig, en col·laboració amb l’Ajuntament de la localitat, ha organitzat per aquest cap de setmana tot un seguit d’activitats en honor a Sant Vicent, que es celebra dilluns 29 d’abril. El primer acte tindrà lloc dissabte dia 27, a les 20:00 hores, amb l’anunci de la festa pels carrers de la població.

Ja diumenge 28 d’abril, es durà a terme a les 11:00 hores una cercavila que finalitzarà amb la missa en honor a Sant Vicent que es celebrarà a les 11:30 hores. I ja a la vesprada, es festejarà al sant amb un dels actes més destacats de la programació, el Cant de la Lloa i el Ball de la Dansa, a partir de les 18:30 hores a la plaça Nova.

Els integrants de la Colla de Dansaires ballaran la Dansa de Càlig, al ritme de la dolçaina i el tabal i la música de la rondalla, mentre que el lloero, després de demanar permís a l’autoritat -en aquest cas a l’alcaldessa, Ernestina Borràs- recitarà els versos elogiant la figura de Sant Vicent. La festa finalitzarà aquesta nit amb un correfoc, a les 22:30 hores.

VIII edició de l’Olleta Calijona

I dilluns 29 d’abril, dia de Sant Vicent, entorn a 300 persones podran degustar la tradicional Olleta Calijona, cita que enguany arriba a la seua vuitena edició. Per només dos euros, gaudiran d’aquest típic plat calijó, una de les elaboracions més tradicionals i populars de la gastronomia local, i podran endur-se a casa una cassoleta de fang de recordatori de la jornada. El dinar servirà com a cloenda de la festivitat de Sant Vicent i es celebrarà al Centre de Cultura de la localitat.