Inici BENICARLÓ 9 d’Octubre: missatge de la Generalitat Valenciana

9 d’Octubre: missatge de la Generalitat Valenciana

652

9 d’Octubre
dia de la Comunitat Valenciana

El 9 d’octubre recordem l’entrada de Jaume I a València l’any 1238.
Enguany no hi haurà als carrers multituds per a rebre’l, ni ho celebrarem amb l’alegria de sempre, perquè batallem contra un enemic tan poderós com aquell al qual es va enfrontar el rei, fa 782 anys, amb determinació, amb esforç i amb la unió de la seua gent.

La figura i l’obra de Jaume I té per als valencians i valencianes un relleu especial. El seu regnat va assentar els dos pilars fonamentals del nostre antic regne: les Corts i els Furs. També va suposar la nostra unió en un cos comú per a tot el territori des del respecte institucional a la diversitat.

De tot això queda constància en el Llibre dels feits del rei En Jaume, una crònica única a l’Europa del seu temps que narra, de manera autobiogràfica, la vida i les gestes més importants del rei.

Hui, la major gesta que anhela el poble valencià és superar la pandèmia que tant de dolor ha causat en la nostra terra. Per a això, mantenim un propòsit comú: continuar units en l’adversitat i contribuir cadascú a la tasca comuna. Perquè aqueixa serà la millor manera de poder-ho superar i, així, encaminar-nos per la senda de la recuperació.

En el dia que commemora el nostre origen com a poble, evoquem la unió que va forjar la nostra història comuna fa huit segles i mirem cap al futur amb la voluntat de construir una societat més justa, pròspera i unida.

9 d’Octubre.
Dia de la Comunitat Valenciana.
#tornaremde9