Inici BENICARLÓ 7dies participa amb la Premsa Valenciana a la II Trobada Comunicació de...

7dies participa amb la Premsa Valenciana a la II Trobada Comunicació de Proximitat

82

•La II Trobada Comunicació de Proximitat ha reunit nombrosos representants del Consell, professionals de la comunicació i a destacats membres de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV) i de l’associació de premsa comarcal (APC)

GVA i la Federació Valenciana de Municipis i Provincies (FVMP) aposten pels mitjans locals com a garants d’informació de proximitat, transparents i de servei a tota la ciutadania

• La trobada, organitzat per la direcció general de Relacions Informatives de la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, ha donat veu prop de 40 professionals dels mitjans de comunicació locals, comarcals i estatals

La II Trobada Comunicació de Proximitat, organitzada des de la Direcció General de Relacions Informatives de la Generalitat Valenciana i per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), i celebrada dissabte 5, ha estrenat un nou format: un programa de ràdio en directe que s’ha celebrat des del Palau de Comunicacions de València i que ha sigut vist pel públic a través de les plataformes de la FVMP i de la XEMV, comptant amb col·laboració de l’Associació de Premsa Comarcal Valenciana (APCV), deixant patent la suma de sinergies entre capçaleres i ràdios locals. La coordinadora de la XEMV, Pilar Moreno, i Santiago Sanchis, president de l’Associació de Premsa Comarcal, han conduït el programa, que va tindre una duració de quatre hores.

Rubén Alfaro, president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, ha sigut l’encarregat d’obrir la jornada, que s’emmarca dins del conveni subscrit entre la FVMP i la Generalitat Valenciana per a crear un fòrum en el qual compartir experiències i nous reptes en matèria de comunicació, posant especial atenció en el paper rellevant dels mitjans de locals “com a autèntics promotors de la participació ciutadana i garants de la democràcia informativa”.

Membres destacats del Consell han fet costat a l’acte. Entre ells, Antoni Such, director general d’Administració Local, qui va subratllar una de les principals característiques del periodisme local: la proximitat amb la gent: “Un periodisme de carrer que es fa possible gràcies a la màgia de les emissores locals, un ecosistema informatiu a protegir”. Per part seua, José María Vidal, president del Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana, va anunciar el compromís de l’entitat que dirigeix “per a donar llum verda a nous projectes d’emissores locals en dates pròximes”.

En el seu torn, el director general de Relacions Informatives, Pere Rostoll, va destacar la clara aposta del Govern autonòmic per a impulsar fòrums on s’analitzen idees i propostes per a consolidar el sector. “És necessari reforçar el periodisme de proximitat en els temps de confusió que genera la informació digital. La gent vol saber que passa prop de la seua casa”, va subratllar.

Per a Fernanda Escribano, directora general de Promoció Institucional, “la comunicació transparent que defineix a l’administració autonòmica valenciana es va comprovar, no sols en temps de crisi, com durant la pandèmia, sinó també en temps de normalitat. La comunicació institucional és el motor de la marca valenciana, més enllà de les nostres fronteres”.

Alfred Boix, secretari autonòmic de Promoció Institucional, Comunicació i Prospectiva, va destacar el paper de la FVMP com a entitat coneixedora i implicat de la realitat dels pobles i el seu destacat paper com a vehicle de transmissió. “Des del govern autonòmic som molt sensibles a aqueixa realitat que compta la premsa local i que dona veu a tot el que es duu a terme a les nostres comarques”. Entre altres veus destacades, la d’Alfred Costa, director general de Àpunt Mitjana, qui va centrar la seua intervenció en l’aposta de la cadena pública valenciana per a ser “el mitjà relator de tot el que ocorre en el territori, de nord a sud”.

Al costat de les emissores municipals valencianes, autèntiques protagonistes de la II Trobada Comunicació de Proximitat, al fòrum de debat també es van sumar responsables de plataformes de ràdio municipals i comunitàries, amb les quals la XEMV treballa en la creació d’una plataforma estatal que sume esforços i faça front comú per a canalitzar les demandes del servei de radiodifusió. Entre ells, Henrique Sanfiz, director de les Emissores Municipals Gallegues, i Martín Gordillo, gerent de les Emissores Municipals Andaluses. Tots dos han confirmat que la plataforma ja està en marxa i que es continua treballant en l’engranatge jurídic per a fer realitat la unió radiofònica estatal.

Article anteriorBenicarló renova els convenis anuals amb Ateneu Maestrat i AFA Benicarló
Article següentEl Consell Municipal d’Infància i Adolescència de Benicarló visita l’Albufera