Inici BENICARLÓ 35 dolçainers homenatjaran Ximo Albiol amb un concert de la colla de...

35 dolçainers homenatjaran Ximo Albiol amb un concert de la colla de la Federació

374

Serà el primer concert que interpretarà la colla de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters a la província de Castelló. El tribut es durà a terme el pròxim 5 d’octubre a l’Auditori Pedro Mercader.

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, junt a Juanjo Trilles, president de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, i Miguel Maura, president de la Colla de Dolçainers de Benicarló, ha presentat aquest matí l’homenatge a Ximo Albiol «El dolçainer», que es durà a terme el pròxim 5 d’octubre a l’Auditori Pedro Mercader.

El regidor s’ha mostrat molt content amb la iniciativa i ha manifestat que «Ximo va ser un mestre tant a les comarques de Tarragona com de Castelló, i crec que va ser una figura clau en la consolidació del nostre instrument per antonomàsia a la nostra comarca i més enllà». «Com alumne seu que vaig ser, és una satisfacció que es duga a terme aquest homenatge, que intenta fer justícia a tot l’impuls que Ximo va donar a la cultura popular», ha reconegut Manchón.

El tribut constarà d’un concert que, com ha desvetllat Trilles «serà el primer que interpretarà a la província de Castelló la colla de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, format per 35 músics de tot el territori valencià». Trilles ha recordat que «Ximo va ser un referent, reconegut al Baix Maestrat, a les Terres de l’Ebre i gairebé a tot el País Valencià».

Per la seua part, Maura ha convidat la gent a assistir a l’acte i ha reconegut que «per a nosaltres és un orgull comptar amb la colla de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters per a retre l’homenatge a Ximo, perquè mostraran tot el que es pot arribar a fer amb la dolçaina».

Article anteriorLos artistas ‘callejeros’ eligen Peñíscola como sede de la I Trobada USk del Mediterrani
Article següentDescobertes noves imatges a la Capella de Santa Victòria