Inici BENICARLÓ 16 personalitats de reconegut prestigi integren el jurat dels Premis Literaris de...

16 personalitats de reconegut prestigi integren el jurat dels Premis Literaris de Benicarló

201

16 personalitats de reconegut prestigi integren el jurat dels Premis Literaris

El jurat de la sisena edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló està format per destacades figures de la investigació científica, la literatura, la il·lustració i la gastronomia.

Els Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2021 ja avancen cap a la recta final. Avui s’han conegut els membres dels jurats de les quatre modalitats, formats per 16 persones (4 més que en les anteriors edicions), que seran els encarregats de determinar els guanyadors d’aquesta edició.

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, ha remarcat que «un any més, des de l’Ajuntament de Benicarló apostem per la cultura i per la potencialitat que aquests premis ens donen com a ciutat» i ha destacat la implicació de la Universitat Jaume I en la confecció dels jurats d’enguany. «La col·laboració del món universitari és essencial per a donar la projecció que necessitem per a aquests premis», ha dit el regidor, que ha mencionat també el suport de la Diputació de Castelló.

Manchón ha agraït al mateix temps la implicació de les empreses patrocinadores IFF, Ineos Composites i la Fundació Caixa Benicarló, «que un any més confirmen la seua aposta per la cultura a Benicarló».

La composició dels jurats dels Premis Ciutat de Benicarló serà 100% paritària, com en les últimes edicions, i inclou perfils molt diversos que van des del món científic i universitari fins al periodístic o l’artístic, amb noms reconeguts a nivell internacional i d’altres que són referents locals i comarcals.

Així, el jurat del Premi Internacional d’Àlbum Infantil Il·lustrat estarà format per la filòloga i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) Verònica Cantó; l’artista Sergi Cambrils, llicenciat en Belles Arts, professor i autor de diverses publicacions il·lustrades i de narrativa; Marcelo Díaz, escriptor i artista plàstic; i Mercè Gisbert, catedràtica de Tecnologia Educativa de la Universitat Rovira i Virgili.

Els jurats que baremaran la qualitat de les obres que optaran al Premi de Literatura Juvenil són Rosario Raro, escriptora a l’editorial Planeta, doctora en Filologia Hispànica i professora de Llengua i Escriptura Creativa a la Universitat Jaume I de Castelló; Josep Vicent Miralles, periodista, guionista de televisió, professor de valencià i col·laborador en diversos mitjans de comunicació; Joan Gregori, llicenciat en Filologia Catalana, catedràtic d’Educació Secundària i autor de diversos llibres de text, de poesia i d’assaig; i Lurdes Malgrat, llicenciada en Filologia Catalana, diploma d’estudis avançats per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i autora de diversos llibres de poesia.

Pel que fa al guardó de Divulgació Científica i del Coneixement, formaran el jurat Eduardo Sáenz de Cabezón, matemàtic i professor de llenguatges i sistemes informàtics a la Universitat de la Rioja. És, a més, reconegut especialista en monòlegs científics i presentador del programa ‘Órbita Laika’ de TVE; Xavier Duran, llicenciat en Ciències Químiques i doctor en Ciències de la Comunicació. És redactor especialitzat en ciència al serveis informatius de TV3. És autor de més d’una trentena de llibres, i guanyador de diversos premis de divulgació científica; Hèctor Sangüesa, biotecnòleg i emprenedor. Guanyador d’iGEM, competició mundial de biologia sintètica. Actualment és el responsable de Fairy a Espanya al temps que posa en marxa la seva nova empresa: Sanbitt Company SL; i Lluís Martínez León, responsable del Projecte de Cultura Científica i Ciència Ciutadana de la UJI.

Finalment, el jurat del premi de Cuina, salut i sostenibilitat estarà format per Belén Parra, periodista i comunicadora gastronòmica. És cofundadora del blog Gastronomistas, autora de llibres culinaris i col·laboradora a mitjans d’àmbit nacional i internacional; Juanjo Roda, cuiner i professor de cuina vinarossenc que ja és tot un clàssic en aquest jurat; Paola Correcher, enòloga i fundadora de Pasión&Carácter; i Cinta Mayo, Xef del restaurant “Les Sorts” i coautora del llibre «La cuina de Rossell».