Inici VINARÒS Vinaròs inclourà en el pressupost 2021 ajudes directes al comerç

Vinaròs inclourà en el pressupost 2021 ajudes directes al comerç

304

Les regidores de Comerç i Hisenda, Anna Fibla i Maria Cano, han comparegut davant dels mitjans de comunicació per explicar a la ciutadania els motius pel quals l’Ajuntament no s’ha adherit a les ajudes destinades al comerç convocades per la Generalitat Valenciana. Cal destacar que eren unes subvencions que s’atorgaven als consistoris perquè posessen en marxa iniciatives o programes de suport per al comerç local.

La regidora Fibla ha detallat que “l’Ajuntament de Vinaròs no ha demanat aquestes ajudes perquè totes les accions desenvolupades des de l’àrea de Desenvolupament Local ja estaven degudament subvencionades per la Generalitat i per tant no es podia demanar de nou”. En aquest sentit, remarcava que “des del Govern Municipal s’han fet els deures al llarg de l’any amb diferents iniciatives i campanyes de suport al comerç local”.

Pel que fa a les accions empreses des de les àrees de Desenvolupament Local i d’Ocupació, es tracta del programa Digitalitza’t Plus per a impulsar la transformació digital dels negocis, ajudes a l’organització d’activitats comercials com Botigues al carrer o Nit de compres al passeig, subvencions a les associacions empresarials de comercials, en concret Associació de Comerciants de Vinaròs i l’Associació de Venedors del Mercat Municipal, a més d’accions per a la desinfecció i higiene dels establiments.

Per la seua banda, la regidora Cano ha insistit que “l’Ajuntament no va sol·licitar les ajudes de la Generalitat, el passat mes d’octubre, perquè sabien que no ens les atorgarien, perquè ja hem rebut totes les subvencions que ens corresponen al llarg de l’any”. Segons afegia s’ha redactat un informe tècnic en què es detalla tota aquesta informació de lliure accés per a tots els grups polítics.

Ajudes directes al comerç

Tant la regidora Fibla com Cano han anunciat que per al pressupost del 2021 s’ha preparat una partida d’ajudes directes al comerç local, així també com la campanya dels vals de compra, amb una inversió per aquesta iniciativa de gairebé 240.000€. Per acabar, insistien que des del Govern Municipal oferiran sempre el màxim suport possible al comerç local.