Inici ALTRES NOTICIES 20.000 € de la Diputació per a salvar les pintures fingides de...

20.000 € de la Diputació per a salvar les pintures fingides de l’Arxiprestal de Vinaròs

320

La Diputació ratifica l’aportació de 20.000 euros per a salvar les pintures fingides de l’Església Arxiprestal

Actualitat

La Diputació de Castelló destinarà 20.000 euros per a la recuperació i conservació de les pintures arquitectòniques fingides de les parets exteriors de l’Església Arxiprestal de Vinaròs, que daten del segle XVIII.

 

Aquestes pintures, cal recordar que van ser descobertes l’any 2013 durant la restauració al temple duta a terme per ‘La llum de les imatges’. Des d’aleshores, s’han anat deteriorant progressivament fins pràcticament desaparèixer. L’ aprovació de la subvenció s’havia de materialitzar  dimarts 7 de setembre durant la celebració de la Junta de Govern.

Es tracta d’una important aportació que permetrà actuar al Bisbat de la Diòcesi de Tortosa, l’objectiu de la qual, en paraules de Martí, “és salvaguardar la integritat del nostre patrimoni artístic i cultural“.

El president recorda que aquest assumpte ja va ser plantejat per l’alcalde de la localitat, Guillem Alsina, el 17 de juliol de 2019. “Va ser en la meua primera visita oficial a Vinaròs, quan portava només 20 dies en el càrrec, i l’alcalde em va advertir de l’existència d’aquest problema, i ho va tornar a fer l’1 d’octubre d’aquell mateix any, en la trobada que vam mantindre en el meu despatx del Palau Provincial de la Plaça de Les Aules”.

“Ja llavors”, recorda Martí, “ens vam posar a la feina per a donar solució a aquest problema, que sempre ha estat en la nostra agenda, malgrat la irrupció de la pandèmia, que ho ha modificat quasi tot”. Sobre aquest tema ha assenyalat que “el primer que vam fer va ser implementar un estudi tècnic que identificara el que havia passat i explicara per què en només sis anys les taques d’humitat es van fer presents en la façana de l’església, afectant greument les pintures fingides.”

La diputada provincial responsable de l’àrea de Cultura, Ruth Sanz, ha assenyalat de la seua banda que “la Diputació progressista del canvi és una ferma defensora del nostre patrimoni cultural, i ens comprometem a preservar-ho per la seua importància intrínseca i perquè suposa un valor afegit des del punt de vista de la promoció turística, vessant que sempre ha tingut el màxim sentit a la província de Castelló, i més ara, si cap, a partir de la crisi sanitària i econòmica originada arran de la pandèmia del coronavirus”.

 

Notícies relacionades:

20.000€ de la Diputació per a la conservació de les pintures exteriors de l’església arxiprestal

 

Article anteriorPeñíscola convoca el Consejo Agrario
Article següentFestes de Benicarló: resum festiu (3)