Inici BENICARLÓ Benicarló executarà 16 projectes a través dels Pressupostos Participatius 2019

Benicarló executarà 16 projectes a través dels Pressupostos Participatius 2019

487

Benicarló executarà 16 projectes a través dels Pressupostos Participatius 2019

Imatge d’artxiu de la campanya del 2018

Els representants de les taules de participació han realitzat el tall econòmic dels 16 projectes que s’executaran aquest any, amb una inversió de vora 120.000 euros. La creació de zones verdes, la construcció de pipi-cans amb clavegueram i aixeta i la millora d’accessos al CEIP Eduardo Martínez Ródenas han estat les tres propostes més votades.

La Regidoria de Participació Ciutadana ha fet públic el resultat de les propostes que la ciutadania ha prioritzat a la fase de votacions. Pel que fa a la participació, enguany han votat 345 persones, 205 de manera presencial i 140 de forma telemàtica, la qual cosa suposa un augment del 150% i del 11,11%, respectivament, en comparació a l’edició de l’any passat.

Respecte als resultats de les votacions, i una vegada realitzat el tall econòmic per part de les taules de participació, s’executaran els següents projectes amb una inversió total de 119.941,25 euros:

1. Creació de zones verdes dins de la ciutat. Ampliació de zones verdes amb arbres i bancs per seure per respirar millor aire i gaudir d’espais més tranquils.

2. Construcció pipi-cans amb clavegueram i aixeta. Instal·lació de pipi-cans per l’augment de ciutadans amb mascotes i per alleugerir el problema de la brutícia als carrers.

3. Accessos al CEIP Eduardo Martínez Ródenas. Condicionament dels accessos al CEIP per ampliar i millorar l’accessibilitat al centre.

4. Estacionament Centre de Salut.

5. Cursos de preparació per a les proves d’accés als cicles formatius.

6. Consideració del carrer d’Alcalà de Xivert com un carrer principal. Condicionament del carrer amb il·luminació, passos de vianants semàfor amb control de velocitat.

7. Descompte o gratuïtat de l’impost de vehicles elèctrics i híbrids.

8. Tirolina parcs infantils. Instal·lació de tirolina a algun parc per ampliar l’oferta per als xiquets i xiquetes als parcs de Benicarló.

9. Disposar d’un carril a la piscina per a persones amb diversitat funcional.

10. Instal·lació de tres punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

11. Revisió i adaptació dels passos de vianants. Revisar i condicionar passos de zebra i millorar l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

12. Control dels solars abandonats.

13. Crear un plànol de la xarxa de carril bici.

14. Instal·lar una font d’aigua a la plaça de la Constitució.

15. Il·luminació de passos de vianants. Millorar la visibilitat nocturna a les zones amb menys il·luminació, per a garantir la seguretat dels vianants.

16. Parc caní amb activitat d’agility i un pipi-can. Habilitar una zona per a gossos amb un xicotet parc caní amb obstacles i activitats agility.

La regidora de Participació Ciutadana, Filo Agut, ha agraït la participació de la ciutadania en el procés de votació i s’ha mostrat satisfeta per l’augment de la participació. A més, la regidora ha recordat que «a través de la pàgina web www.benicarloparticipa.es es pot realitzar un seguiment de l’estat d’execució dels projectes, tant d’aquest any com dels anteriors».

Article anteriorEl Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs presenta el cartell de l’edició 2019
Article següentForcall: Festa de Sant Victor 2019